ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο ταλαντούχος Έλληνας που κρύβεται πίσω από την αφίσα του ''The Favourite''

Δέσποινα Άσπρου

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, The favourite έχει ήδη κερδίσει όχι απλώς τον θαυμασμό των ειδικών, αλλά και το όσκαρ της καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν στην ταινία.

Πρόσφατα μάθαμε ότι στο μεγαλείο της ταινίας, συνέβαλε ακόμη ένας έλληνας. Ο λόγος για τον γραφίστα του πολυσυζητημένου poster της ταινίας, Βασίλη Μαρματάκη.

Ποιος λοιπόν είναι ο ταλαντούχος Έλληνας και μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου; Ο Βασίλης γεννήθηκε στη Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο Λονδίνο με 1st class Hons στο Camberwell College of Arts, Master of Arts and Design στο Royal College of Art, στο Weißensee Kunsthochschule στο Βερολίνο και στο Jan van Eyck Academie στο Μαάστριχτ. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2000 στο χώρο της διαφήμισης ως art director, όπου εργασίες της ομάδας του απέσπασαν διακρίσεις στα Ermis Awards. Το 2003 ίδρυσε μαζί με την Kατερίνα Παπαναγιώτου το δημιουργικό γραφείο MNP όπου απέσπασε σειρά διακρίσεων σε ελληνικούς και σε διεθνής διαγωνισμούς. Από το 2011 εργάζεται ως freelance και παράλληλα διδάσκει στη σχολή Βακαλό. Eργασίες του έχουν δημοσιευθεί και βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κληθεί να εκθέσει και να δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στην Κύπρο, στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στην Αυστρία. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να δούμε μερικές λεπτομέρεις για την αφίσα της βραβευμένης με όσκαρ ταινίας. Η εν λόγω δημιουργία του αναπαριστά τη δυναμική της σχέσης μεταξύ των τριών κεντρικών ηρωίδων της ταινίας: σε ένα μαύρο φόντο, το τεράστιο τρομαγμένο κεφάλι της βασίλισσας, λεηλατούν, φροντίζουν και βασανίζουν 2 μικρότερες φιγούρες. Η μία κρατάει μια βούρτσα και ετοιμάζεται να της βουρτσίσει το μάτι και η άλλη με τον καβάλο τής, της κλείνει το στόμα και την στολίζει με πέρλες. Τα χρώματα και η αισθητική παραπέμπουν στην κλασσική, royal εικόνα προφίλ της βασίλισσας. Όσο για την κατά κάποιους “περίεργη” διαστοιχείωση του κειμένου της αφίσας, όπως μας πληροφορεί ο γνωστός σχεδιαστής προέκυψε ύστερα από σχετική μελέτη και «πρόκειται για αναφορά στην τυπογραφία των αρχών του 18ου αιώνα».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS