ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Sean Penn με το «Superpower» στη φετινή Μπερλινάλε

Συνολικά, 18 ταινίες διαγωνίζονται για τη Χρυσή Άρκτο, έξι από τις οποίες είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες.

newsroom must

Ο Sean Penn, ο Jesse Eisenberg, ο Καναδός ηθοποιός-σκηνοθέτης Matt Johnson, ο Νοτιοκορεάτης συγγραφέας Hong Sangsoo και η Κορεατοκαναδή σκηνοθέτης Celine Song οδεύουν προς το επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε Carlo Chatrian και η εκτελεστική διευθύντρια Μαριέτε Mariëtte Rissenbeck παρουσίασαν χθες Δευτέρα, τις σημαντικότερες συμμετοχές στο διαγωνισμό.

Ο Penn θα βρίσκεται στο Βερολίνο με το «Superpower», ένα ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μαζί με τον Aaron Kaufman, το οποίο αποτυπώνει τον αγώνα μεταξύ του Volodymyr Zelenskyy, του ηθοποιού που έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας, και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, καθώς η Ρωσία αναπτύσσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο Penn βρισκόταν στο Κίεβο και γύριζε μια ταινία με τον Ζελένσκι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία», είπε ο Σατριάν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. «Η πραγματικότητα έκανε την ταινία να αλλάξει σε κάτι λιγότερο άνετο και πιο ουσιαστικό», πρόσθεσε. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Penn και σε όλη την ομάδα που επέλεξαν τη Μπερλινάλε για να προβάλουν αυτήν την ταινία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο διευθυντές του φεστιβάλ αποκάλυψαν ότι τα χρώματα της φετινής Μπερλινάλε θα είναι το μπλε και το κίτρινο - τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ο Jesse Eisenberg θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη Τζον Τρένγκοβ, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ με την ταινία «Manodrome».

Η βιογραφική ταινία του Matt Johnson «BlackBerry», αναφέρεται στην άνοδο και την πτώση της καναδικής εταιρείας smartphone, ενώ ο Hong Sangsoo επιστρέφει στο φεστιβάλ με την τελευταία του δουλειά «In Water».

Το «Past Lives» της Celine Song, που έκανε πρεμιέρα με θετικές κριτικές στο Sundance, θα κυκλοφορήσει διεθνώς ύστερα από διαγωνιστικό μέρος της Μπερλινάλε.

Συνολικά, 18 ταινίες διαγωνίζονται για τη Χρυσή Άρκτο, έξι από τις οποίες είναι σκηνοθετημένες από γυναίκες. Έντεκα από τους σκηνοθέτες έχουν βρεθεί στο παρελθόν στη Μπερλινάλε, οκτώ από τους οποίους διαγωνίζονται. Τρεις από τις συμμετοχές στο διαγωνισμό είναι από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες.

Οι δεκαπέντε από τις 18 ταινίες κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα.

Η Kristen Stewart θα προεδρεύει της κριτικής επιτροπής και ο Steven Spielberg θα λάβει την τιμητική Χρυσή Άρκτο για το έως τώρα έργο του.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X