ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ο καθρέφτης των social media και τα tips για να μην κολλήσεις κορωνοϊό

Όσα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα

Δέσποινα Άσπρου

Είναι γεγονός πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρακολουθούμε όλοι μας αγωνιωδώς τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και τις θεραπείες - που μέχρι στιγμής βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Και ενώ έχουν κυκλοφορήσει πολλά, μα πάρα πολλά, όλοι εστιάζουμε στα υποτιθέμενα tips για να μην κολλήσουμε, τα οποία βρίσκουμε ακριβώς δίπλα από τα memes για το εν λόγω ζήτημα. Γιατί το λέμε αυτό και πού θέλουμε να καταλήξουμε; Προφανώς για να διευκρινίσουμε -για άλλη μια φορά- πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία έγκυρη θεραπεία και κανένας σίγουρος τρόπος για να αποφύγουμε την νόσο. Αυτό σαφώς δεν το αναφέρουμε για να σας φοβίσουμε, αλλά για να σας πείσουμε να μην είστε και εσείς θύματα της παραπληροφόρησης. 

Σαφώς, αυτή την στιγμή που μιλάμε, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν θεραπείες και εμβόλια για τον ιό, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, και οι επαγγελματίες υγείας εργάζονται για να σταματήσουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης. 

Ναι, είναι μια σκληρή μάχη και το ξέρουμε όλοι. Το να ψάχνουμε όμως στα κοινωνικά δίκτυα για συμβουλές δεν βοηθάει πουθενά. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των New York Times, δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως το σκόρδο... και το παγωτό βοηθούν στο να μην κολλήσει κάποιος την νόσο. Και αυτά είναι μονάχα δύο από τα tips που διαβάσαμε στα κοινωνικά δίκτυα και μας έκαναν να γελάσουμε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πρέπει όλοι να το εμπεδώσουμε. Οι αυταπάτες είναι περιττές.  


Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Τι μπορούμε στην πράξη να κάνουμε για να αποφύγουμε να μολυνθούμε από την νόσο; Ό,τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και μόνο. Δηλαδή, να αυτοπεριοριστούμε, να πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι για 20 περίπου δευτερόλεπτα, να χρησιμοποιούμε συχνά αντισηπτικό, το οποίο περιέχει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα, να μην αγγίζουμε το πρόσωπο, τα μάτια, την μύτη και το στόμα μας με άπλυτα χέρια, να καλύπτουμε την μύτη και το στόμα μας όταν φτερνιζόμαστε και τέλος, να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε συχνά τις επιφάνειες που ακουμπάμε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS