ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

«Ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί»

Το μήνυμα που στέλνουν φέτος ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η FairLife LCC

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου σηματοδοτεί και την έναρξη της παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας από το Union for International Cancer Control (UICC) «Close the Care Gap», που έχει ως στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου σε όλο τον κόσμο. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου χαιρετίζει το μήνυμα και τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου υπογραμμίζοντας ότι οι ανισότητες στην παροχή φροντίδας στους καρκινοπαθείς κοστίζουν ζωές. Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και ειδικά, σήμερα, που καθημερινά παρατηρούνται ιατρικά άλματα στους τομείς της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου είναι αδιανόητο να υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, του μορφωτικού τους επίπεδου, της χώρας στην οποία ζουν, του φύλου, του χρώματος, της ηλικίας, ή της θρησκείας τους.

«Όλοι έχουμε χρέος να εξαλείψουμε, ανά το παγκόσμιο, κάθε είδους ανισότητα στην παροχή φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Με τη συμμετοχή μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ όλων όσων μάχονται ενάντια στον καρκίνο και διεκδικούμε ίση πρόσβαση σε θεραπευτική αγωγή και ανακουφιστική φροντίδα ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των ασθενών, το φύλο, την καταγωγή ή το θρήσκευμά τους» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Για 50 χρόνια ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε όσους καρκινοπαθείς διαμένουν στην Κύπρο, χωρίς καμία εξαίρεση. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών και παροχή υπηρεσιών σε εξωτερικούς ασθενείς στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών παγκύπρια και σε 24ωρη βάση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη ασθενών και μελών των οικογενειών τους, προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής ασθενών, υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και χειρισμού λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

Μέσα από μια του ανάρτηση στο Instagram, με αφορμή την Ημέρα, έστειλε και ο ΠΑΣΥΚΑΦ ένα ισχυρό μήνυμα. Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος ανέφερε: "Με το σλόγκαν της παγκόσμιας εκστρατείας “Close the care gap” o ΠΑΣΥΚΑΦ στέλνει το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειές τους.

Για τον ΠΑΣΥΚΑΦ η ζωή με καρκίνο, είναι ζωή. Έτσι συνεχίζουμε όλοι μαζί στη ζωή, να διεκδικούμε και να προσφέρουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας, καλύτερη ποιότητα για όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τους οικείους τους.
Στόχος μας, να αποτελούμε ένα πρότυπο οργανισμό για άτομα με εμπειρία καρκίνου, εστιάζοντας τόσο στα θέματα της πρόληψης, της έρευνας και εκπαίδευσης, της πολιτικής της υγείας και των δικαιωμάτων των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, όσο και στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών υγείας, τις οποίες προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε και να εξελίσσουμε.
Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα! Μαζί στη ζωή!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΠΑΣΥΚΑΦ / PASYKAF (@pasykaf_cy)

Αντίστοιχο μήνυμα θέλησε να στείλει και «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» που αποτελεί ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα. 

Θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η FairLife LCC δημιούργησε ένα ενημερωτικό video με τη συμμετοχή επιστημόνων, πρόεδρων επιστημονικών εταιρειών και των  FairLife Ambassadors, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και συμβάλλοντας στη διάδοση του μήνυμα «Close the Care Gap», γιατί ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί, με την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη συμμετοχή όλων μας!

 

H Κορίνα Πατέλη - Bell, πρόεδρος της FairLife L.C.C. δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: « Η πρόσβαση στην έγκαιρη διάγνωση και σε νέες καινοτόμες θεραπείες αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα. Στο σύζυγό μου Simon Bell,  δεν δόθηκε η ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε μία νέα καινοτόμο θεραπεία που ήταν διαθέσιμη μόνο στην Αμερική, μέσω κλινικής μελέτης  και δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν καταφέραμε να ταξιδέψουμε. Η ΖΩΗ είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει όλοι οι ασθενείς να έχουν το δικαίωμα να την διεκδικήσουν ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, την εθνικότητα, το εισόδημα και τόσες άλλες ανισότητες που βιώνουμε καθημερινά». 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS