ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O εμπνευστής του lockdown στη Βρετανία έσπασε την καραντίνα για να δει την ερωμένη του

Είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για θέματα κορωνοϊού, καθηγητής Neil Ferguson, εμπνευστής της πολιτικής του δραστικού περιορισμού της κυκλοφορίας (lockdown), ύστερα από αποκάλυψη του Τύπου ότι παραβίασε την απαγόρευση στις μετακινήσεις για να επισκεφθεί την ερωμένη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ο Ferguson ζήτησε από τη φίλη του να τον επισκεφθεί στο σπίτι του στο Λονδίνο, παραβιάζοντας την απαγόρευση μετακινήσεων και ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, έχοντας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι ο Ferguson έλαβε τη σωστή απόφαση παραιτούμενος.

Οι εκτιμήσεις του Neil Ferguson για 250.000 θανάτους εάν η κυβέρνηση δεν ελάμβανε αμέσως δραστικά μέτρα είναι αυτές που έπεισαν τον Boris Johnson να ανακοινώσει στις 23 Μαρτίου την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία.

Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής ανέφερε: «Διέπραξα ένα σφάλμα και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να διακόψω τη συνεργασία μου με την κρατική συμβουλευτική επιτροπή. Ενήργησα έχοντας την πεποίθηση ότι διαθέτω ανοσία, αφού πέρασα την ασθένεια στο σπίτι μου. Λυπάμαι...».

«Ενεργούσα με την πεποίθηση ότι ήμουν ανοσοποιημένος, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ανάπτυξη συμπτωμάτων», είπε.

«Λυπάμαι βαθιά για την υπονόμευση των σαφών μηνυμάτων γύρω από τη συνεχιζόμενη ανάγκη κοινωνικής απόστασης για τον έλεγχο αυτής της καταστροφικής επιδημίας. Η κυβερνητική καθοδήγηση είναι ξεκάθαρη και είναι εκεί για να προστατεύσει όλους μας.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, η ερωμένη του Ferguson, Antonia Stats, που είναι παντρεμένη, επισκέφθηκε το σπίτι του καθηγητή δις.

Πηγή: kathimerini.gr / cnn.com

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS