ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Δημήτρης Γέρος στην αίθουσα Τέχνης Καπάταης της Λευκωσίας

Μεγάλες εικαστικές στιγμές θα ζήσει το φιλότεχνο κοινό, με την νέα εικαστική δουλειά του Δημήτρη Γέρου, που έχει την μεγάλη τιμή να μας παρουσιάσει η Golden Gallery by Kapatays. Για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο Κυπριακό κοινό 35 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:30, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.
 
Ο Δημήτρης Γέρος δημιουργεί έναν κόσμο που δεν δεσμεύεται από τη φυσική πραγματικότητα αλλά την προσλαμβάνει, την αναπλάθει, την φιλτράρει και τέλος τη συνθέτει σε νέες απρόσμενες σχέσεις, σε μια μεταφυσική ατμόσφαιρα κα με διανοητικό χαρακτήρα. Ό έντονος συμβολισμός  που ενυπάρχει στις συνθέσεις του, στα λιτά τοπία κάποιας απροσδιόριστης ώρας, συχνά με έναν άνθρωπο που τρέχει προς τα αριστερά, τα αγνώστων ποικιλιών δέντρα που φύονται στους πιο απρόοπτους χώρους, οι ουρανοί γεμάτοι υγρά σύννεφα, οι τομές ή τα παράθυρα που λειτουργούν σαν κιβωτοί φύλαξης της προσωπικής του πεμπτουσίας της ζωής είναι όλα ζωγραφισμένα με την πεποίθηση -τόσο ακράδαντη που τη μεταδίδει- πως αποτελούν στ αλήθεια τοπία νατουραλιστικά, ζωγραφισμένα με σχολαστική επιμέλεια και λεπτολογία Φλαμανδού δασκάλου.
 
Ο έλληνας καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει 54 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έργα του βρίσκονται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε πολλά μέρη του κόσμου και συνεργάζεται κυρίως  με την Throckmorton Fine Arts  της Νέας Υόρκης και την  Holden Luntz gallery του Πάλμ Μπιτς.
 
Τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με την ίδια επιτυχία και με την φωτογραφία και το τελευταίο του βιβλίο, με φωτογραφίες πάνω στα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, η American Library Association το κατέταξε στα δέκα καλύτερα του 2011.
 
Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο του με φωτογραφίες του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές τον οποίο φωτογράφιζε ο Δ. Γέρος κατά τις συναντήσεις τους στο Μεξικό και την Κολομβία.
 
Είναι επίσης από τους πρώτους έλληνες καλλιτέχνες  που έκαναν Performances, Body Art, Video Art,  και mail Art . Συμμετείχε σε πολλές  ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις (Μπιεννάλε και Τριεννάλε) στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Δημιούργησε τα σκηνικά και κοστούμια σε θεατρικά έργα και κινηματογραφικές παραγωγές και εικονογράφησε πολλά βιβλία.


Σχεδίασε  μετάλλια με διάφορα θέματα και έκανε για τον οίκο Βουράκη γλυπτά από ασήμι με θέμα τον «Ζωδιακό Κύκλο». Η  UNICEF κυκλοφόρησε, παγκοσμίως, έργα του σε κάρτες και χαρακτικά του έχουν κυκλοφορήσει από εκδότες της Ευρώπης και της Αμερικής. ΄Εργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Tate Britain,  International Center of Photography-New York, Maison Europeenne de La Photographie-Paris, National Portrait Gallery-London, The British Museum-London, Museum Bochum-Germany,  Tama Art Museum- Tokyo-Japan, The Montreal Museum of Fine Arts-Canada, Εθνική Πινακοθήκη Ελλάδος, Museum of International Contemporary Graphic Art-Norway, Musee d’ Art Contemporain of Chamalieres και αλλού.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η εφημερίδα "Η Καθημερινή".

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X