ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O Boris Johnson αναφέρει ''πολλοί θα χάσουν τη ζωή τους'' και σκορπά πανικό

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας για τον κορωνοϊό κάθε άλλο παρά καθησύχασαν

Δέσποινα Άσπρου

Η έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως μας έφερε αντιμέτωπους με μια αρκετά σοβαρή κατάσταση που σκόρπισε πανικό. Με την Αγγλία να μετρά 10.000 κρούσματα, ο πρωθυπουργός της χώρας την Πέμπτη 12 Μαρτίου αποφάσισε να κάνει μερικές δηλώσεις για τον κορωνοϊό που αντί να καθησυχάσουν όπως θα έπρεπε... προκάλεσαν τρόμο.

Ο Boris Johnson έκανε αρχή λέγοντας «Ο κορωνοϊός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της εθνικής υγείας. Πολλοί ακόμα θα χάσουν τη ζωή τους από τον ιό, αλλά θα πάρουμε σημαντικά μέτρα. Ωστόσο, δεν είναι πρόθεσή μας να αναβάλλουμε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπως άλλες χώρες... Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, την στιγμή που πρέπει. Δυστυχώς, δεν μπορεί να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την περιορίσουμε. Είναι πολύ πιο επικίνδυνος ιός από εκείνον της γρίπης. Περισσότερες οικογένειες. Πολλές περισσότερες οικογένειςς αναμένεται να χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα, νωρίτερα από ότι θα περίμεναν. Παίρνουμε λίγο ακόμα χρόνο μέχρι να πάρουμε δραστικότερα μέτρα...».

Να σημειώσουμε πως οι εν λόγω δηλώσεις, ήρθαν λίγο μετά από την γνωστοποίηση της πρόθεσής του να μην κλείσει τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει στο σημείο αυτό να πούμε για άλλη μια φορά πως ο κορωνοϊός ή όπως αποκαλείται διεθνώς COVID-19 δεν είναι θανατηφόρος. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι γύρω στο 2%. Οι άνθρωποι που θα νοσήσουν αναμένεται συνήθως να εκδηλώσουν από ήπια έως μέσα συμπτώματα μίας λοίμωξης του άνω αναπνευστικού, παρόμοιας με αυτή του κοινού κρυολογήματος. Όσο αφορά τα συμπτώματα, πρόκειται για τα συνήθη της οποιασδήποτε νόσου. Πυρετός, πονόλαιμος, ρινική καταρροή, δυσκολία αναπνοής και μυαλγίες. Οι ασθενείς μπορούν να παρουσιάσουν από απλό κρυολόγημα μέχρι ήπια, μέτρια ή σοβαρή λοίμωξη, συμπεριλαμβανομένης σοβαρής πνευμονίας, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σηψαιμία και σηπτικό σοκ.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS