ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ο Biden υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο ομόφυλων ατόμων εν μέσω επευφημιών

«Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε τον «Νόμο για τον Σεβασμό του Γάμου» σε κλίμα γιορτής, υπό τους ήχους της Σίντι Λόπερ, που ερμήνευσε το «True Colors» μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του νόμου στον αύλειο χώρο του Λευκού Οίκου.

Ο νέος νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση των γάμων ομόφυλων ατόμων, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναιρέσει την απόφαση Obergefell κατά Hodges, απόφαση του 2015 που νομιμοποιεί τις ενώσεις ομόφυλων ατόμων σε όλη τη χώρα. Ο νέος νόμος προστατεύει επίσης τους διαφυλετικούς γάμους. Το 1967, το Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση Loving κατά Βιρτζίνια κατέρριψε νόμους σε 16 πολιτείες που απαγορεύουν τους διαφυλετικούς γάμους.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο εν μέσω επευφημιών των παρισταμένων. «Ο γάμος είναι απλός. Ποιον αγαπάς; Θα είσαι πιστός σε αυτό το άτομο που αγαπάς; Δεν είναι περίπλοκο. Ο νόμος αναγνωρίζει ότι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις μόνος του» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. «Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπούν το μίσος σε όλες τις μορφές του» είπε. «Και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό».

Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έπαιξε τηλεοπτική συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν προ δεκαετίας, όταν σήκωσε πολιτικό κουρνιαχτό, αποκαλύπτοντας την υποστήριξή του στον γάμο ομόφυλων ατόμων. Ο Μπάιντεν ήταν τότε αντιπρόεδρος και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ακόμη υποστηρίξει ανοιχτά την ιδέα. «Είχα μπει σε μπελάδες» αστειεύτηκε ο Μπάιντεν. Τρεις ημέρες αργότερα, ο ίδιος ο Ομπάμα ενέκρινε δημόσια τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θυμήθηκε ότι είχε φέρει εις γάμου κοινωνίαν δύο γυναίκες στο Σαν Φρανσίσκο.

Απευθυνόμενη στο πλήθος πριν από την υπογραφή του νόμου, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι το νομοσχέδιο προάγει την ισότητα. «Ο καθένας αξίζει να απολαύσει την ευλογία της ένωσης με το άτομο που αγαπά» είπε.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, του οποίου η κόρη και η σύζυγός της περιμένουν παιδί, αποκάλεσε τη χθεσινή ημέρα «ημέρα αγαλλίασης».

Βουλευτές και από τα δύο κόμματα παρευρέθηκαν στην τελετή της Τρίτης, αντανακλώντας την αυξανόμενη αποδοχή των ενώσεων ομόφυλων ατόμων, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα της χώρας.

Η υπογραφή σηματοδοτεί το αποκορύφωμα μιας πολύμηνης δικομματικής προσπάθειας που πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Ιούνιο να ανατρέψει την απόφαση Roe εναντίον Wade του 1973 που καταστούσε τις αμβλώσεις νόμιμες σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, ο δικαστής Κλάρενς Τόμας πρότεινε την επανεξέταση άλλων αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, δημιουργώντας ανησυχία ότι θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο επιπλέον δικαιώματα από τη συντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου. Ο Τόμας δεν αναφέρθηκε στον διαφυλετικό γάμο ανάμεσα στις άλλες περιπτώσεις που είπε ότι πρέπει να επανεξεταστούν.

Οι βουλευτές εργάστηκαν προς έναν συμβιβασμό που είχε σκοπό να κατευνάσει τις συντηρητικές ανησυχίες σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία, όπως η διασφάλιση ότι οι εκκλησίες θα μπορούσαν να αρνηθούν να πραγματοποιήσουν αντίστοιχους γάμους. Επιπλέον, οι πολιτείες δεν θα υποχρεούνται να εκδίδουν άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια εάν το δικαστήριο ακυρώσει την απόφασή του του 2015, αλλά θα τους ζητηθεί να αναγνωρίσουν τους γάμους που έγιναν σε άλλη αμερικανική πολιτεία. Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, όμως, και πάλι ψήφισε κατά του νόμου.

Ο Μπάιντεν έχει πιέσει για την επέκταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ανέστρεψε τις προσπάθειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφαιρέσει από τα τρανς άτομα προστασία κατά των διακρίσεων. Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ, και το πρώτο διεμφυλικό άτομο, τη βοηθό υπουργό Υγείας Ρέιτσελ Λεβίν.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση