ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

H προφητεία του Biden για την αναβολή των εκλογών

«Κάνει ό,τι μπορεί για να καταστήσει πολύ δύσκολη την ψηφοφορία»

Ο Donald Trump μέσα από μια σειρά από Tweets εξέφρασε τις ανησυχίες του για την διαδικασία της επιστολικής ψήφου και αφού φαίνεται να ανησυχεί ότι με το συγκεκριμένο σύστημα υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα των εκλογών να παραποιηθεί.

Στις ΗΠΑ οι εκλογείς που δεν θα μπορούν να πάνε για να ψηφίσουν στις κάλπες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο ή να καταθέσουν το ψηφοδέλτιό τους πριν ή μετά την ημερομηνία των εκλογών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Αφού λοιπόν ο Trump πιστεύει ότι αυτοί οι μέθοδοι αυξάνουν τους κινδύνους για νοθεία εισηγήθηκε οι εκλογές του Νοεμβρίου να αναβληθούν.

Αναβολή… Κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Joe Biden τον Απρίλιο.

Ο Biden είχε δηλώσει ότι ο Trump θα προσπαθήσει να αναβάλει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου διατηρώντας έτσι την πιθανότητα να κερδίσει. Συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου σε συγκέντρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης για συγκέντρωση χρημάτων είχε πει: «Να θυμηθείτε αυτό που σας λέω, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αναβληθούν οι εκλογές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα βρει λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξαχθούν»

Τόνισε ακόμα ότι μόνο έτσι μπορεί να επανεκλεγεί ο Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Αναφερόμενος μάλιστα στην απειλή του Trump να ασκήσει βέτο σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία, ο Bidien σημείωσε ότι το θεωρεί αυτό ένα παράδειγμα για το ότι ο πρόεδρος Trump έχει την πρόθεση να «κάνει ό,τι μπορεί για να καταστήσει πολύ δύσκολη την ψηφοφορία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση