ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ο Αλέκος Φασιανός στην Golden Gallery by Kapatays

Το κυπριακό κοινό υποδέχτηκε με συγκίνηση τον Αλέκο Φασιανό που ταξίδεψε στο νησί μας ειδικά για την ημέρα των εγκαινίων της νέας εικαστικής του δουλειάς, που φιλοξενείται στην Golden Gallery by Kapatays. Η νέα του δουλειά περιλαμβάνει πενήντα καινούργια έργα του ανάμεσά τους πίνακες, χαρακτικά και γλυπτά  που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, από τα οποία τα περισσότερο έχουν ήδη πουληθεί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την προσφώνηση του καλλιτέχνη έκανε ο Διευθυντής της Εφημερίδας «Η Καθημερινή» Ανδρέας Παράσχος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «Ως ταπεινός εργάτης του δημοσιογραφικού λόγου, θεωρώ ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω δικαίωμα αυθεντίας ή έστω ειδικότητας στην περιγραφή ή στην αξιολόγηση –πόσω μάλλον- στην κριτική, του έργου του Αλέκου Φασιανού». Έτσι δανείστηκε από τα «Ανοικτά χαρτιά», του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη δύο αποσπάσματα για τον Αλέκο Φασιανό και στη συνέχεια μερικά λόγια του πρωτεργάτη του υπερρεαλισμού, Γάλλου ποιητή, μυθιστοριογράφου και δημοσιογράφο, Λουί Αραγκόν, με τα οποία κατέθετε τον θαυμασμό του για τον θαυματοποιό  Φασιανό

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την έκθεση «γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού». Παρατήρησε, δε, ότι οι πολιτικοί περνούν και φεύγουν, αλλά έναν Φασιανό ουδείς μπορεί να τον διαγράψει, γιατί θα παραμένουν για πάντα τα έργα του. «Όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης» ανέφερε, «δύο είναι οι δυνάμεις που διεκδικούν τον πρώτο ρόλο στη διαμόρφωση ενός έργου τέχνης: η σοφία και η σπάθα του Μεγαλέξανδρου».

Το παρών τους στα εγκαίνια έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και επώνυμες κυρίες που θαύμασαν από κοντά τις μοναδικές δημιουργίες του καλλιτέχνη.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης ήταν η εφημερίδα «Η Καθημερινή» η οποία σε Ελλάδα και Κύπρο στηρίζει, ως θεσμικός χορηγός, το έργου του Αλέκου Φασιανού.

 Δείτε εδώ ποιοι βρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση