ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

5 προτάσεις που… χάθηκαν στα πολλά του Netflix

Νetflix για τις γιορτές

Έχετε παρακολουθήσει τον «Ιρλανδό», το «Marriage story» κι ό,τι καινούργιο εμφανίστηκε στην κατηγορία «Δημοφιλή» στο Netflix; Σας προτείνουμε μερικές προτάσεις – διαμάντια για τις γιορτές, που… χάθηκαν στους καταλόγους της πλατφόρμας. 

PHANTOM THREAD
Η τελευταία ταινία του πιο επιτυχημένου μέχρι στιγμής ηθοποιού του Χόλιγουντ (με κριτήριο τα Όσκαρ, πάντα). Πολ Τόμας Άντερσον στο σενάριο και τη σκηνοθεσία και, φυσικά, Ντάνιελ Ντέι Λούις σε μια αινιγματική και άκρως υποβλητική ερμηνεία, η συνταγή για μια από τις καλύτερες ταινίες του 2017. Με έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης ταινίας, η υπόθεση μάς ταξιδεύει στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50, όπου ο Ρέινολντς Γούντκοκ, διάσημος σχεδιαστής φορεμάτων, ερωτεύεται και παίρνει υπό την προστασία του την Άλμα. Φαινομενικά αργή και ήρεμη κινηματογραφική εμπειρία, που στοιχειώνεται από μια διαρκώς αναμενόμενη ανατροπή που έρχεται, τελικά, στο σημείο που δεν την περιμένεις.

ΕSCAPE FROM ALCATRAZ
Eάν σας έχουν κουράσει οι «κλασικές» ταινίες των συμβατικών καναλιών και η ποιότητα… βιντεοκασέτας, με την οποία προβάλλονται, τότε μπορείτε να απολαύσετε μια πραγματικά κλασική ταινία σε πολύ καλή remastered ποιότητα στο Netflix. Από τις πιο κλασικές και, φυσικά, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η «Απόδραση από το Αλκατράζ» παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ. Ακόμη και σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την ταινία, ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις των τουριστών που συρρέουν καθημερινά στο διαβόητο σωφρονιστικό ίδρυμα αφορούν στα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας, στο κελί που φιλοξένησε τον Ίστγουντ και στις λεπτομέρειες της ταινίας. Δεκατέσσερεις απόπειρες απόδρασης: από τους 39 κρατουμένους που το προσπάθησαν, εμείς παρακολουθούμε την ιστορία των μοναδικών που τα κατάφεραν κι από τότε η ταυτότητά τους αγνοείται.

LADY BIRD
Με Γκρέτα Γκέργουικ στη σκηνοθεσία και με την τρις υποψήφια για Όσκαρ, Σόρσα Ρόναν, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία με πέντε υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο, ήταν ένα από τα φαβορί του 2017 και παραμένει μια από τις καλύτερες στιγμές της δεκαετίας. Η Κριστίν, μια έφηβη στην τελευταία τάξη του σχολείου, διψά για περιπέτεια, για γνώση και ευκαιρίες κι, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχουν στο αποστειρωμένο περιβάλλον του καθολικού κολεγίου της στο Σακραμένο. Ο τελευταίος της χρόνος, όμως, στο σχολείο θα γίνει το δραματουργικό όχημα για να ταξιδέψουμε μαζί της σε μια ταινία ενηλικίωσης που μας αφηγείται τον πρώτο της έρωτα, τη συμμετοχή της στη θεατρική ομάδα του σχολείου και, φυσικά, τις προσπάθειές της να βρει το κατάλληλο γι’ αυτήν πανεπιστήμιο.

A QUIET PLACE
Βρισκόμαστε στο 2020, όταν την κορυφή της τροφικής αλυσίδας καταλαμβάνουν κάποια μυστήρια, φανταστικά όντα, που ενώ είναι τυφλά, χρησιμοποιούν την πολύ οξεία ακοή τους, για να εντοπίζουν και εν τέλει να σκοτώνουν τα θύματά τους. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας έχει ήδη εξοντωθεί κι εμείς ανεβαίνουμε στο «τρένο» της ιστορίας, παρακολουθώντας τη ζωή της οικογένειας Άμποτ. Ο Λι και η Έβελυν, με τα παιδιά τους είναι αναγκασμένοι να ζήσουν κάτω από συνθήκες απόλυτης σιωπής, για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τον Τζον Κρασίνσκι, που αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία, και τη σύζυγό του Έμιλι Μπλαντ. Η ταινία είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε: ένα ήσυχο μέρος. Ήσυχο, όμως, μόνο στην κυριολεξία, καθώς όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας είναι ζωντανά και «δυνατά». Η πλοκή μάς υποχρεώνει να παρακολουθήσουμε αθόρυβα την εξέλιξη της πλοκής, καθώς εύστοχα παραλείπονται τα στερεοτυπικά ηχητικά εφέ και η διαρκής μουσική επένδυση. Έτσι, ο ήχος γίνεται το κλειδί της εξέλιξης. Το εύρημα είναι έξυπνο και, φυσικά, λειτουργεί γόνιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας: ενώ η σιωπή είναι το απόλυτο ζητούμενο, γνωρίζουμε πως κάποια στιγμή θα σπάσει και η ισορροπία θα διαταραχθεί, γεγονός που μας κρατάει διαρκώς σε αγωνία. Για γερά νεύρα και… ήσυχο σπίτι, ρίξτε μια ματιά. Εντάσσεται στο πλαίσιο των ταινιών που αναδεικνύουν δραματουργικά κοινωνικά φαινόμενα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ταμπού («It follows», «Get out», «Don’t Breathe», «Hush» κ.ά.).

GREATEST EVENTS OF WWII - IN COLOUR
Aπό τις καλύτερες προτάσεις για αυτή τη σεζόν! Το Netflix χρωματίζει κυριολεκτικά την πιο σκοτεινή και πιο σημαντική ιστορική στιγμή του περασμένου αιώνα και, χωρίς να υποθέτει ότι γνωρίζουμε τα πάντα, χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις και δεδομένα, μάς προσκαλεί να βιώσουμε τη σπηλαιώδη φύση του Β’ Παγκοσμίου μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ δέκα επεισοδίων εν είδει χρονικού. Η αρχή του πολέμου, οι κυριότερες και πιο αποφασιστικές αναμετρήσεις, από τη Μάχη της Βρετανίας, στο Περλ Χάρμπορ, στην D-Day, τον βομβαρδισμό της Δρέσδης και τη Χιροσίμα, για τους λάτρεις της ιστορίας και των ντοκιμαντέρ, αυτή είναι μια πρόταση που δεν πρέπει να χάσετε.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση