ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Νέες κατηγορίες κατά Weinstein από μοντέλο

Νέες κατηγορίες βαρύνουν τον υπόδικο κινηματογραφικό παραγωγό Harvey Weinstein. Ενα πρώην μοντέλο από την Πολωνία κατήγγειλε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και επιθυμούσε να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη.

Η Kaja Sokola, που στην ομαδική αγωγή εναντίον του Weinstein αναφέρεται απλά ως «Τζέιν Ντόου» (αγνώστου ταυτότητας), επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της και να μη συμμετάσχει στην ομαδική αγωγή, μετά την ανακοίνωση της σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού, ύψους 25 εκατ. δολαρίων, μεταξύ του παραγωγού και περίπου 25 ηθοποιών και υπαλλήλων του, που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αυτόν. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι αυτός ο διακανονισμός είναι δίκαιος. Οι δράστες δεν λογοδοτούν, η αποζημίωση των θυμάτων είναι ελλιπής και εκατομμύρια δολάρια χορηγούνται σε ανθρώπους που πιστεύω ότι διευκόλυναν τον Ουάινσταϊν στην παραβατική συμπεριφορά του», δήλωσε η Sokola την Πέμπτη. «Γι’ αυτόν τον λόγο, καταθέτω επωνύμως τη δική μου αγωγή, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης για τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά».

Στην αγωγή της, η Sokola περιγράφει ένα συμβάν του 2002, όταν, όπως ισχυρίζεται ο Weinstein, της υποσχέθηκε να τη συνοδεύσει σε γεύμα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητήσουν τη σταδιοδρομία της. Τελικά, όμως, την οδήγησε στο διαμέρισμά του. Εκεί, «επιθετικά και απειλητικά» απαίτησε σεξουαλική συνεύρεση, τη διέταξε να βγάλει τα ρούχα της και την εξανάγκασε να αγγίζει το μόριό του, ενώ εκείνος «θώπευε το στήθος της», παρά τις διαρκείς και έντονες διαμαρτυρίες της.

«Εξαιτίας του Harvey Weinstein αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τα όνειρά μου για μια καριέρα στον κινηματογράφο», τόνισε η Sokola. «Εμαθα ότι κάποιες πληγές δεν επουλώνονται ποτέ. Η μνήμη της σεξουαλικής κακοποίησης είναι σαν την ουλή που μένει ύστερα από ένα έγκαυμα. Ομως, επειδή το τραύμα είναι στην ψυχή, είναι αόρατο για όλους, εκτός από το θύμα. Αποκαλύπτοντας την ουλή μου, ελπίζω ότι θα ενθαρρύνω και άλλους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».

Ανοικτή επιστολή

Πριν από λίγο καιρό, ο 67χρονος Ουάινσταϊν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση του, γι’ αυτό και στις πρόσφατες εμφανίσεις του στο δικαστήριο κινείτο με τη βοήθεια περιπατητήρα. Τελευταία, ωστόσο, μοιάζει να καταβάλλει προσπάθεια για να κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Ετσι, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα New York Post, όπου τόνισε ότι όλοι έχουν λησμονήσει το «πρωτοποριακό» έργο του, όταν «γυναίκες σκηνοθετούσαν ταινίες για γυναίκες».

Αντιδρώντας στη συνέντευξή του, 21 γυναίκες δημοσιοποίησαν ανοικτή επιστολή στην οποία ανέφεραν ότι ο υπόδικος κινηματογραφικός παραγωγός «προσπαθεί να τρελάνει την κοινή γνώμη», καταλήγοντας ότι «θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένας σεξουαλικός θηρευτής και ένας αμετανόητος βιαστής, που πήρε τα πάντα και δεν αξίζει τίποτα».

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση