ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Νέες κατηγορίες εναντίον του δολοφόνου του Floyd

Κατηγορίες κατά και των άλλων 3 αστυνομικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναταραχή λόγω του θανάτου του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στην πλάτη και στον αυχένα του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Από τη Νέα Υόρκη ως το Λος Αντζελες, από τη Φιλαδέλφεια ως το Σιάτλ, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν εδώ και μία εβδομάδα εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας, του ρατσισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυξάνονται οι κατηγορίες κατά του δολοφόνου του Φλόιντ - Κατηγορίες κατά και των άλλων 3 αστυνομικών

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κέιθ Έλισον, θα αυξήσεις τις κατηγορίες κατά του πρώην αστυνομικού, Ντέρεκ Τσόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σε φόνο δεύτερου βαθμού, ενώ ταυτόχρονα θα απαγγείλει κατηγορίες έναντι των άλλων τριών αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Τις πληροφορίες δημοσιοποίησε η Γερουσιαστής της πολιτείας, Έιμι Κλόμπουτσαρ, μέσω ανάρτησης της στο Twitter.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την φωτογραφία, όπου κράταγε μια Βίβλο, μπροστά από μια εκκλησία, δίπλα στον Λευκό Οίκο, μια επίσκεψη που κατέστη δυνατή, αφού η αστυνομία διέλυσε πλήθος διαδηλωτών με τη χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων.

«Ο πρόεδρος κρατούσε τη Βίβλο τις προάλλες στην Ουάσιγκτον. Εδώ στη Νέα Υόρκη, στην πραγματικότητα, διαβάζουμε τη Βίβλο», είπε ο Κουόμο προτού διαβάσει ο ίδιος κάποια αποσπάσματα, σε αντίθεση με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο που δεν έκανε το ίδιο μπροστά από την επισκοπική εκκλησία Σεντ Τζον.

Ο Κουόμο, ένας Δημοκρατικός, που συχνά βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ, επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της χρήσης εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού για την καταστολή των ταραχών, που συγκλονίζουν τη χώρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Τραμπ αντιτίθεται στην ιδέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X