ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Νέες αποκαλύψεις από Μπεκατώρου

Κατέθεσε όσα γνωρίζει και για άλλη σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, για την οποία δεν υπάρχει θέμα παραγραφής

Ιωάννα Μάνδρου, Σπυριδούλα Σπανέα

Σε νέες αποκαλύψεις προέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, κατονομάζοντας και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατέθεσε χθες επί τρεις ώρες περίπου στον εισαγγελέα, εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία, για την οποία έχει ήδη μιλήσει δημοσίως προκαλώντας κύμα συμπαράστασης και σειρά εξελίξεων, κατέθεσε και όσα γνωρίζει και για άλλη σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, για την οποία μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν υπάρχει και θέμα παραγραφής. Δηλαδή, είναι περιστατικό χρονικά μεταγενέστερο, το οποίο μπορεί ποινικά να διερευνηθεί, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει επέλθει παραγραφή.

Η νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού, που έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, δικαιώνει την πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου που άνοιξε την έρευνα, έστω κι αν η όποια ευθύνη έχει παραγραφεί για την περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, προσδοκώντας να υπάρξουν αποκαλύψεις και καταγγελίες και από άλλα θύματα, για τις οποίες η εισαγγελία θα μπορούσε να κινηθεί, καθώς η λήθη της παραγραφής δεν θα είχε σβήσει την όποια ευθύνη των δραστών.

Μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, άλλωστε, έχουν υπάρξει στις εισαγγελικές αρχές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή κακοποιήσεις και σε άλλους χώρους, όπως το πανεπιστήμιο, ενώ εισαγγελικές αρχές έχουν παρέμβει και στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας έχει εκδώσει εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας με οδηγίες για άμεση παρέμβαση στην περίπτωση καταγγελιών και για ταχύτατη διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Κι ενώ η έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι σε εξέλιξη, ανοικτή παραμένει και η έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Κων. Σιμιτζόγλου μετά καταγγελίες για φαινόμενα κακοδιαχείρισης και εκτεταμένης διαφθοράς στους κόλπους της ομοσπονδίας. Χθες η συνήγορος της Σοφίας Μπεκατώρου, Έλλη Ρούσου, κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου κατάλογο με ονόματα μαρτύρων προς εξέταση, ενώ ζήτησε τη διενέργεια και άλλων ανακριτικών πράξεων.

«Να μη φοβόμαστε»

Η ολυμπιονίκης, πάντως, μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα δήλωσε: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».
Την ίδια στιγμή, στην παγκόσμια ομοσπονδία θα προσφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίοι αθλητές από την ιστιοπλοΐα. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και ηπείρων θα αναφέρουν στην ανώτατη αρχή του αθλήματος τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και θα ζητήσουν την παρέμβασή της.

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αθλητές και αθλήτριες, επιφανείς και μη, πήραν θάρρος και αποφάσισαν να μιλήσουν για όλα αυτά που έχουν υποστεί από μια διοίκηση που βρίσκεται στο τιμόνι του αθλήματος από τη δεκαετία του 1990. Ανάμεσα στις άλλες περιπτώσεις είναι και αυτή μιας αθλήτριας που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από προπονητή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για ιστιοπλόο η οποία είχε υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από την ηλικία των 11 έως τα 14. Η αθλήτρια είχε μιλήσει σε ανθρώπους του ομίλου της, αλλά ο συγκεκριμένος προπονητής, ύστερα από τόσα χρόνια, εξακολουθεί να υπηρετεί τον ναυταθλητισμό.

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η Σοφία Μπεκατώρου με την καταγγελία της ήταν σαν να άνοιξε μια… αόρατη κουρτίνα. Η ολυμπιονίκης μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίησή της, αλλά επίσης βοήθησε με την καταγγελία της να έρθουν στην επιφάνεια όσα είχαν αναφέρει κατά καιρούς οι Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Παύλος Καγιαλής και άλλοι πρωταθλητές μας. Ομιλοι από όλη την Ελλάδα διαχωρίζουν τη θέση τους από όλα όσα συμβαίνουν στην ανώτερη αρχή του αθλήματος.

Η ομοσπονδία, από την πλευρά της, έχει προκηρύξει εκλογές και σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε σωματεία που ζητούν την παραίτηση του Δ.Σ., και «μετράει» πόσα είναι μαζί της και πόσα εναντίον της. «Από τα 30 σωματεία τα έξι δεν έχουν δραστηριότητα και τρία σωματεία με δραστηριότητα δεν έχουν υπογράψει το σχετικό δελτίο Τύπου», τονίζει μεταξύ άλλων. Οσον αφορά τις νέες υποθέσεις κακοποίησης, υπογραμμίζει ότι καλεί όποιον έχει πέσει θύμα «εγκληματικής αποτρόπαιης πράξης» να μιλήσει.

Πηγή: Kathimerini.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X