ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες με χαλάζι

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 04:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 10:00 το πρωί της ίδιας μέρας

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες με χαλάζι, εξέδωσε το πρωί της Κυριακής το τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλάζι πιθανό να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 04:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 10:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Η πρόγνωση του καιρού 

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανό να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, για να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Στα παράλια πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, καθώς και στα προσήνεμα ορεινά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης στα νότια, αλλά μέχρι πολύ κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς υπό το μηδέν, στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Από νωρίς το βράδυ ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τα φαινόμενα δυνατό να είναι παρατεταμένα και έντονα. Την Τρίτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και τοπικά παροδική χιονόπτωση, στα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί ως αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X