ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

NASA: Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τον Ποσειδώνα

Στις νέες εικόνες, ο Ποσειδώνας φαίνεται λευκός, σε αντίθεση με την τυπική μπλε εμφάνιση που έχει σε προβολές που καταγράφονται σε ορατά μήκη κύματος φωτός

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν νέες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA και αποκαλύπτουν τον Ποσειδώνα και τους δύσκολα ανιχνεύσιμους δακτυλίους του πλανήτη.

Η Heidi Hammel, ειδικός στον Ποσειδώνα και διεπιστημονικός επιστήμονας δηλώνει συγκεκριμένα: «Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την τελευταία φορά που είδαμε αυτούς τους αμυδρούς, σκονισμένους δακτυλίους και αυτή είναι η πρώτη φορά που τους έχουμε δει στο υπέρυθρο».

Εκτός από αρκετούς καθαρούς, στενούς δακτυλίους, οι εικόνες δείχνουν τις πιο αχνές ζώνες σκόνης του Ποσειδώνα. Μερικοί από τους δακτυλίους δεν έχουν παρατηρηθεί από τότε που το Voyager 2 της NASA απέκτησε την πρώτη φωτογραφική απόδειξη της ύπαρξης των δακτυλίων του Ποσειδώνα κατά τη διάρκεια της πτήσης του το 1989.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πιο μακρινός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ενώ μαζί με τον Ουρανό που βρίσκεται δίπλα του είναι γνωστοί ως «γίγαντες πάγου» επειδή το εσωτερικό τους αποτελείται από βαρύτερα στοιχεία από τους γίγαντες αερίων Δία και Κρόνο, οι οποίοι είναι πλουσιότεροι σε υδρογόνο και ήλιο.

Στις νέες εικόνες, ο Ποσειδώνας φαίνεται λευκός, σε αντίθεση με την τυπική μπλε εμφάνιση που έχει σε προβολές που καταγράφονται σε ορατά μήκη κύματος φωτός. Αυτό συμβαίνει επειδή το αέριο μεθάνιο, μέρος της χημικής σύνθεσης του πλανήτη, δεν φαίνεται μπλε στην υπέρυθρη κάμερα ακτινοβολίας.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NASA (@nasa)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS