ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μπορεί το tablet και το κινητό να σκοτώσουν σε περίπτωση τροχαίου;

Ένα τροχαίο ατύχημα στην Ισπανία, που σύμφωνα με ισπανικά μέσα, δεν φαινόταν να κατέληγε σε θανατηφόρο, είχε τραγική κατάληξη, καθώς ένα τρίχρονο κορίτσι είχε τραγικό τέλος. Όχι επειδή εγκλωβίστηκε στα συντρίμια, όχι επειδή κτύπησε βίαια κάπου εντός του αυτοκινήτου της μητέρας της... Οι αρχές της χώρας φέρουν ως πιθανό «ύποπτο» το tablet που κρατούσε το κοριτσάκι για να απασχολείται, ενώ η μητέρα της οδηγούσε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το τροχαίο συνέβη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα με επιβάτιδα την τρίχρονη κόρη της, προσέκρουσε στο πίσω μέρος ενός λεωφορείου. Το κοριτσάκι ήταν προσδεδεμένο σωστά στο παιδικό του κάθισμα, που πληρούσε όλα τα κριτήρια όσον αφορά το βάρος και το ύψος της μικρής. Γι’ αυτό και το κορίτσι δεν κουνήθηκε από την θέση του. Ωστόσο, από την σύγκρουση φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ότι το tablet της εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα να την κτυπήσει βίαια στο κεφάλι, οδηγώντας τις αρχές στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι ο θάνατός της προήλθε από αυτό.

Ακόμα και τα κλειδιά μπορούν να σκοτώσουν

Διάφορα αντικείμενα, τα οποία δεν είναι στερεωμένα ή καλά φυλαγμένα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, μπορούν να λειτουργήσουν ως βλήματα, κατά την σύγκρουση, αναφέρει εξειδικευμένη οργάνωση στην ιστοσελίδα της «La Voz de Galicia». Ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο, ένα tablet, ένα βιβλίο, μέχρι και η ομπρέλα μας, μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την σωματική μας ακεραιότητα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Μέχρι και τα κλειδιά, μπορούν να γίνουν «μαχαίρια», σε τέτοια περίπτωση, προσθέτει, καθώς, ακόμα και με την ταχύτητα των 50 χλμ/ώ, το βάρος του κάθε αντικειμένου αυξάνεται 40 φορές.

Κενό στην Βρετανία

Ο κώδικας ασφαλείας των αυτοκινητοδρόμων στην Βρετανία, σύμφωνα με το BBC, προβλέπει την σωστή στερέωση των tablets σε ειδικές βάσεις με ιμάντες που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν την οθόνη, αλλά και οι συσκευές να μην αποβαίνουν επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα. Παρ’ όλ’ αυτά, διευκρινίζεται, δεν υπάρχει νομοθεσία για την στερέωσή τους εντός του οχήματος.

Την ίδια στιγμή, αρμόδιοι στην Βρετανία, προσθέτουν ότι πρόκειται για ένα περιστατικό πολύ σπάνιο, τόσο όσο για να μην έχουν υπ’ όψιν άλλο όμοιό του. Επίσης, στέλνουν μήνυμα στους γονείς για να μην βιαστούν να απαγορεύσουν στα παιδιά τους την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς όταν τα παιδιά βαριούνται, προκαλούν θόρυβο και αποσπούν την προσοχή των ιδίων από τον δρόμο.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με αρμόδιες αρχές, για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει κάποια πρόνοια στην Κύπρο, σε σχέση με τα μικρότερα αντικείμενα, όπως τα gadgets μας και ό,τι μπορεί ο καθένας να μεταφέρει εντός του αυτοκινήτου του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, βάσει των απαντήσεων που λάβαμε, ούτε στο νησί μας υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία ή ρύθμιση σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα η ανάγκη.

Όπως πληροφορούμαστε, ωστόσο, πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε κάνει μια εισήγηση προς τα κράτη-μέλη της για να δουν εάν υπάρχει η ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων ασφάλειας σε σχέση με την οδήγηση. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, είναι αναγκαία η μεταφορά φορτίου σε κλειστό και ασφαλισμένο χώρο του αυτοκινήτου, όπως είναι το πορτ-μπαγκάζ, για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, σε περίπτωση τροχαίας σύγκρουσης. Για μικρότερα αντικείμενα, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση