ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταδοθεί στα κατοικίδιά μας;

Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουμε γάτες ή σκύλους.

Δέσποινα Άσπρου

Την περασμένη βδομάδα πληροφορηθήκαμε πως ο σκύλος μίας γυναίκας στο Hong Kong που πάσχει από κορωνοϊό βρέθηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να τεθεί και αυτός όπως η ιδιοκτήτριά του σε καραντίνα. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και όλοι ξεκινήσαμε να αναρωτιόμαστε αν ο νέος ιός είναι δυνατόν να μεταδοθεί στα κατοικίδιά μας. Για την ιστορία να πούμε πως ο σκύλος της 60χρονης σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Περιβάλλοντος (AFCD) έχει ”χαμηλό επίπεδο λοίμωξης”.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης του σκύλου προκλήθηκαν από περιβαλλοντική μόλυνση του στόματος και της μύτης του ή ότι ο σκύλος έχει πράγματι μολυνθεί από τον ιό. Την ίδια στιγμή, δεν είναι βέβαιο αν τα κατοικίδια μπορούν να προσληφθούν από έναν ανθρώπινο ιό.

Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προτείνουν στα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό να περιορίσουν την επαφή με τα ζώα, ακριβώς όπως αποφεύγουν την επαφή με άλλους ανθρώπους. Παράλληλα, οι δύο βρετανικές φιλοζωικές οργανώσεις RSPCA και Dogs Trust συμβουλεύουν τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους να προσπαθήσουν να βρουν κάποιον άλλο να προσέχει τα κατοικίδια τους μέχρι να περάσουν τουλάχιστον 14 μέρες.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση