ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μουσικοί και συγκροτήματα, ακυρώνουν τις συναυλίες σε Ουκρανία και Ρωσία

Με τις αναρτήσεις τους καταδικάζουν τον πόλεμο.

newsroom must

Ραγδαία είναι η συμπαράσταση που δείχνουν μουσικοί και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο λόγω του πολέμου που γίνεται στην Ουκρανία. Οι καλλιτέχνες ακυρώνουν τις συναυλίες τους ένας μετά τον άλλον ενώ δεν παραλείπουν να καταδικάσουν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας μέσων των αναρτήσεων τους.

Μουσικοί και συγκροτήματα δίνουν, μέσω των social media, το δικό τους μήνυμα καταδίκης του πολέμου, ακυρώνοντας συναυλίες σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό, που καθημερινά δοκιμάζεται. Καλλιτέχνες, όπως οι Pet Shop Boys, η Amanda Palmer, οι Garbage, ο Yungblud, οι Subways, το αθηναϊκό death metal συγκρότημα Nightfall, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Foals, Yannis Philippakis, και πολλοί άλλοι, με σειρά αναρτήσεών τους, τις τελευταίες μέρες στέλνουν ηχηρά αντιπολεμικά μηνύματα.

 Ο Iggy Pop, με ανάρτησή του στο Facebook, ακυρώνει την επερχόμενη συναυλία του στην Μόσχα. «Η εμφάνιση του Iggy Pop στη Μόσχα στις 10 Ιουλίου 2022 ακυρώνεται. Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα γεγονότα, αυτό είναι απαραίτητο. Οι σκέψεις μας είναι με τους Ουκρανούς και όλους τους γενναίους ανθρώπους που αντιτίθενται σε αυτή τη βία και αναζητούν ειρήνη», γράφει ο Iggy Pop, βάζοντας στα σχόλια της ανάρτησής του τρόπους στήριξης των ανθρώπων στην Ουκρανία.

 Ο Nick Cave, με ανάρτησή του στο Instagram, ακυρώνει τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σε Ουκρανία και Μόσχα, γράφοντας: «Υπό το φως των τρεχόντων γεγονότων, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τις συναυλίες μας στη Ρωσία και την Ουκρανία που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι. Οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι προς τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, τον ηρωικό ηγέτη τους και όλους όσους υποφέρουν από τον παράλογο πόλεμο. Ουκρανία, στεκόμαστε στο πλευρό σας, και με όλους εκείνους στη Ρωσία που αντιτίθενται σε αυτή τη βάναυση πράξη, και προσευχόμαστε αυτή η τρέλα να τελειώσει σύντομα».

Οι Αμερικανοί Imagine Dragons σε μία ανάρτηση με φωτογραφία τη σημαία της Ουκρανίας, γράφουν: «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, με λύπη ανακοινώνουμε ότι οι συναυλίες μας στη Ρωσία και την Ουκρανία ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας. Οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και όλους τους άλλους που υποφέρουν από αυτόν τον περιττό πόλεμο».

 Οι Green Day ακύρωσαν μια επερχόμενη συναυλία στις 29 Μαΐου στο Στάδιο Σπαρτάκ της Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με ένα Instagram Story, γράφοντας: «Με βαριές καρδιές, υπό το φως των τρεχόντων γεγονότων, αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να ακυρώσουμε το επερχόμενο σόου μας στη Μόσχα στο Στάδιο Σπαρτάκ. Ξέρουμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι για συναυλίες και ροκ σόου αλλά πολύ μεγαλύτερη από αυτά. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι το ροκ εν ρολ είναι για πάντα και νιώθουμε σίγουροι ότι θα υπάρξει χρόνος και μέρος για να επιστρέψουμε στο μέλλον. Επιστροφές χρημάτων είναι διαθέσιμες στο σημείο αγοράς. Μείνετε ασφαλής».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Green Day (@greenday)

Δε θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, ο David Gilmour, ο οποίος ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ένα animated lyric video, του αντιπολεμικού τραγουδιού του “In Any Tongue”, γράφοντας τη λεζάντα: «Ρώσοι στρατιώτες, σταματήστε να σκοτώνετε τα αδέρφια σας. Δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο. Η νύφη μου είναι Ουκρανή και οι εγγονές μου θέλουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την όμορφη χώρα τους. Σταματήστε αυτό που συμβαίνει πριν καταστραφούν όλα. Ο Πούτιν πρέπει να φύγει».


Η Stevie Nicks, μέσω του Instagram μοιράστηκε μια επιστολή με τους θαυμαστές της στην οποία συνέκρινε τον Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της για όσους βρίσκονται στην Ουκρανία. «Αυτός είναι ο Χίτλερ που επιστρέφει για να μας στοιχειώσει. Σε ένα βράδυ, μέχρι τώρα, μια ολόκληρη κυρίαρχη χώρα έχει δεχτεί πλήρη εισβολή», έγραψε. «Πώς τολμήσε;».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stevie Nicks (@stevienicks)

Ο Paul McCartney ως ένδειξη συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό, έκανε ανάρτηση μιας φωτογραφίας από συναυλία του το 2008 στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία, γράφοντας: «Θυμόμαστε όταν παίζαμε για τους φίλους μας στην Ουκρανία στην Πλατεία Ανεξαρτησίας το 2008 και τους σκεφτόμαστε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Στέλνουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με το hashtag, #StandwithUkraine.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
stopwar  |  paul  |  McCarney  |  Madrugada  |  Stevie  |  Nicks  |  singer  |  hope  |  freedom  |  peace

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση