ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μόνο έτσι βγαίνουμε από το σπίτι: Τα έγγραφα και το SMS

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ΥΠΟΙΚ

Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα και επίσημα τα έγγραφα για τις μετακινήσεις καθώς και η βεβαίωση για εργαζομένους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν για τις μετακινήσεις υπάρχει και η επιλογή του sms στον αριθμό 8998.

Το Έντυπο Α αφορά Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που θα πρέπει να δοθεί υπογεγραμμένο από τους εργοδότες/προϊσταμένους σε όσους εργαζομένους πρέπει να προσέρχονται στην εργασία τους με βάση το πρόγραμμα εργασίας που θα εφαρμοστεί σε κάθε επιχείρηση/οργανισμό. Το ίδιο Έντυπο μπορεί να συμπληρώνεται και από τους αυτοεργοδοτούμενους. Το Έντυπο Β που αφορά Δήλωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών θα συμπληρώνεται από τον κάθε πολίτη ατομικά όταν χρειαστεί να μετακινηθεί εκτός της οικίας του για ένα από τους δικαιολογημένους λόγους που καθορίζονται στο Διάταγμα και περιλαμβάνονται στο εν λόγω Έντυπο. Εναλλακτικά, αντί της συμπλήρωσης του Εντύπου Β, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν μήνυμα SMS στον αριθμό 8998, χωρίς χρέωση, με τη μορφή που καθορίζεται στο Παράρτημα που είναι αναρτημένο στις πιο πάνω αναφερόμενες ιστοσελίδες με τις οδηγίες αποστολής του.

Σε κάθε περίπτωση μετακίνησης οι εργαζόμενοι/πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και συμπληρωμένο το ανάλογο για την κάθε περίπτωση Έντυπο ή απαντητικό μήνυμα SMS για σκοπούς ελέγχου των μετακινήσεων τους από την Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Α

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Β

Διαδικασία αποστολής SMS για σκοπούς μετακίνησης:

Χ κενό αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου κενό ταχυδρομικός κώδικας οικίας.

Όπου Χ να αναγράφεται ο αριθμός (1,2,3,4,5,6,7,8) που αντιστοιχεί στο λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό
2 Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης
3 Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
4 Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης
5 Διακίνηση για παροχή βοήθεια σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους περιορισμού (καραντίνα)
6 Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία περιοχές
7 Μετάβαση σε τελετή (π.χ κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό 10 προσώπων
8 Οποιοσδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (Σε αυτή την περίπτωση, πέραν του αριθμού, θα πρέπει να αναγράφεται στο SMS ο συγκεκριμένος λόγος)

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση