ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μόλις αποκαλύφθηκε η Νο1 αιτία χωρισμού και δεν είναι αυτή που νομίζεις

Δέσποινα Άσπρου

Όταν ακούς τη λέξη «χωρισμός» το σφίξιμο στην καρδιά σου είναι αναπόφευκτο, σωστά; Συμβαίνει στις περισσότερες, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Φαινόμενο που δικαιολογείται απόλυτα αν λάβουμε υπόψη ότι όλες βρεθήκαμε αντιμέτωπες με κάποια ιστορία που ενώ πιστεύαμε πως θα έληγε με ένα happy end, τελικά τελείωσε με έναν επώδυνο χωρισμό. 

Και κάπως έτσι πολλοί έχουν πάει ένα βήμα παρά πέρα, απ’ ό,τι εμείς και έχουν μελετήσει τον «χωρισμό» πιο επιστημονικά. Ανάμεσά τους και ο ερευνητής Dr. John Gottman, ο οποίος ύστερα από έτη ολόκληρα ψυχανάλυσης ζευγαριών κατέληξε στην νούμερο ένα αιτία χωρισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η κυριότερη αιτία χωρισμού μεταξύ δύο ανθρώπων είναι η απιστία. Όχι ότι εκείνοι που επιλέγουν να απατήσουν το ταίρι τους είναι λίγοι, αλλά σίγουρα η απιστία δεν αποτελεί παράγοντα που θα οδηγήσει στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων στον χωρισμό. 

Σύμφωνα με τον Gottman, ο παράγοντας που «σκοτώνει» τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων δεν είναι παρά… η συσσώρευση των αρνητικών συναισθημάτων από μεριάς ενός εκ των δύο, η οποία δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει όχι απλά στο τέλος του έρωτα, μα ακόμα και στην απέχθεια. 

Αναλύοντας για λίγο τον «χωρισμό» και βγαίνοντας από τον μικρόκοσμό μας, παραδεχόμαστε πως όντως ο ερευνητής έχει δίκιο.

Δεν είναι τυχαίο που σύμβουλοι γάμου και ψυχολόγοι συμβουλεύουν τα ζευγάρια να συζητούν συχνά κάθε τους πρόβλημα -ναι, ακόμα και τα πιο ασήμαντα- προκειμένου κανείς από τους δύο να μην αισθάνεται πως κρατά πράγματα μέσα του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση