ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Θα κόψω κεφαλές»

Νέα αποσπάσματα από τις ηχογραφημένες ομιλίες που αποδίδονται στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πολίτης», την ώρα που η πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, μετά την αγωγή που καταχώρησε η οικογένεια μοναχού εναντίον του μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνειου, της Εκκλησίας της Κύπρου για προσηλυτισμό μοναχού, με την οποία ζητούνται αποζημιώσεις μέχρι και 2.000.000 ευρώ.

Στο σημερινό φύλο της εφημερίδας δημοσιεύονται απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα, τα οποία αναφέρονται στην καθημερινότητα των μοναχών της Ιεράς Μονής Μαχαιρά.

«Θα πάρω πέλεκυν και θα κόψω κεφαλές»

Στις ομιλίες προς τους μοναχούς, ο ομιλητής φέρεται να λέει πως κανείς δεν έχει ευλογία αν πηγαίνει στα δωμάτια των εργατών, ενώ όποιος το κάνει θα εκδιωχθεί από το μοναστήρι. «Μόνον αν πάτε κατ’ εντολήν. Να πείτε δυο κουβέντες και να φύγετε. Να μην ξέρετε ούτε τα ονόματά τους. Θα είμαι αμείλικτος. Αυτό το μοναστήρι δεν οικοδομήθηκε με ανθρώπινους υπολογισμούς. Έχουμε ευθύνη. [...] Θα πάρω πέλεκυν και θα κόψω κεφαλές. Και χέρια και πόδια. Και όποιος θέλει ας τραυματισθεί. Να γίνει το μοναστήρι όπως αναπαύει εμένα και το πνεύμα το οποίο εκπροσωπώ. Δεν θα φεισθώ ουδενός. Σας το λέω να το ξέρετε. Διότι θα δώσω λόγο στον Θεό. Εγώ ανέλαβα την ευθύνη των ψυχών σας. Και είμαι υπόλογος στον Θεό. Κι έχω ευθύνη. Λοιπόν, να προσέχετε πολλά. Δεν θέλω με τους κοσμικούς πολλές κουβέντες. Διότι έχουμε τεράστια ευθύνη προς τον Θεό».

Μεταξύ άλλων, ο ομιλητής φέρεται να λέει στους μοναχούς πως οποιοσδήποτε αλλάξει τα πράγματα από το μοναστήρι και αλλοιώσει την παράδοση, θα τον βρει μπροστά του «θα με βρει σκληρό αντίμαχο».

«Θα του φκάλω τα ράσα»

Στο επίμαχο DVD, ο ομιλητής φέρεται να λέει πως είναι άξιος να βγάλει τα ράσα και να πετάξει έξω από το μοναστήρι αυτόν που θα μιλήσει περισσότερο από δέκα λεπτά στο τηλέφωνο. «Θα γράφεις τα τηλεφωνήματα όλα. Και όποιος μιλήσει παραπάνω που δέκα λεπτά, θα δίδει λόγον ενώπιον ολόκληρης της αδελφότητος. Θα τον φέρνω δαμαί και θα απαντά γιατί εμίλησε δυο φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο παραπάνω που δέκα λεπτά. Ο τηλεφωνητής δεν έχει ευλογία να δίνει σε κανέναν πατέρα άλλο τηλέφωνο εκτός από τη μάνα του και τον πατέρα του. Κανέναν άλλο. Μακάρι να κρεμαστεί. Μακάρι να αυτοκτονήσει. Δα θα δώσεις τηλέφωνο στους πατέρες. Και είναι όρος απαράβατος (…) Είμαι άξιος να το φκάλω τα ράσα και να τον πετάξω έξω», φέρεται να αναφέρει.

«Συμπεριφέρεστε σαν τους χωρκάτες»

Σε άλλο σημείο, ο ομιλητής φέρεται να λέει στους μοναχούς να μην συμπεριφέρονται σαν τους χωριάτες μέσα στο στάβλο την ώρα που ο εν λογω ομιλητής έφερε εεκατομμυριούχους στο μοναστήρι για να δουν ένα πνευματικό χώρο. «Προχθές που ήρτα πάνω με τον κύριο εκείνο και τη σύζυγό του, μπαίνοντας στη μονή άκουσα ένα βαρβατζιλίκκι. Κάτι φωνές, εμιλούσατε δυνατά, εφωνάζετε. Τζιείνα τα πλάσματα εν εκατομμυριούχοι. Τζιαι προσπαθούν να μπουν μέσα στην Εκκλησία. Και τους έφερα εδώ να δουν έναν πνευματικό χώρο. Πραγματικά έγινα ρεζίλι. Αντράπηκα που σας ήξερα. Με την πρώτη ευκαιρία χαχανίζετε. Βουράτε μεσ’ τους διαδρόμους σαν τους πελλούς. Φωνάζετε ο ένας του άλλου. Δεν έχετε ιεροπρέπεια. Ο άνθρωπος αυτός διοικά μιαν επιχείρηση. Έχει 1.500 υπαλλήλους. Και του μιλούσα πνευματικά, πώς να ηρεμήσει, ότι υπάρχει ηρεμία στο μοναστήρι. Μεν συμπεριφέρεστε σαν τους χωρκάτες μεσ’ στον στάβλο του τζιυρού σας»

Υπενθυμίζεται πως γονείς του μοναχού στρέφονται, εκτός του μητροπολίτη Λεμεσού και του ηγούμενου Επιφάνειου και εναντίον της Εκκλησίας της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για πράξεις και παραλείψεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάθεση της μητέρας θα συνεχίσει στις 10 Νοεμβρίου 2016.

πηγή: 24news.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS