ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Μινεάπολη: Έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα

Trump: «Αυτοί οι κακοποιοί δεν τιμούν την μνήμη του Floyd»

Για 3η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν οι ταραχές στην πόλη της Μινεάπολης που πυροδοτήθηκαν μετά την δολοφονία του του 46χρονου Αφροαμερικάνου George Floyd από αστυνομικούς.

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκάλεσε λαϊκή οργή δημιουργώντας το κίνημα «I Can't Breath» οι τελευταίες λέξεις του Floyd. Εκτός από την πόλη της Μινεάπολης οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις απαιτώντας δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του 46χρονου. Αν και οι αστυνομικοί οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση απολύθηκαν από τις δουλειές τους ο κόσμος είναι ακόμα εξαγριωμένοςκαι ζητάει ο Derek Chauvin ο αστυνομικός ο οποίος πατούσε τον Floyd στο λαιμό να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και να μπει στην φυλακή. 

Στην πόλη της Μινεάπολης διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στον αστυνομικό σταθμό στον οποίο εργάζονταν οι 4 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Στο Κεντάκι υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς και αναφορές για θύματα.

Σε όλα αυτά αντέδρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump o οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμαρχο της πόλης Jacob Frey για την κατάσταση και προειδοποιεί να στείλει την Εθνική Φρουρά αν η κατάσταση συνεχιστεί.

«Δεν μπορώ να κάθομαι πίσω και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, ο Jacob Frey, θα πράξει με τον ανάλογο τρόπο για να φέρνει την Πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά. Αυτοί οι «THUGS» (κακοποιοί) δεν τιμούν τη μνήμη του George Floyd και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση