ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Μαργαρίτας, λίγες ώρες πριν τον θάνατό του

Δείτε τι έγραψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

newsroom must

Θλίψη στο πανελλήνιο και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης που "έφυγε" σε ηλικία 96 ετών αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα λίγες ώρες πριν από το μοιραίο, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook. Γράφοντας «Για τον μπαμπά μας» και δημοσιεύοντας το τραγούδι του πατέρα της «Ο χρόνος παραμορφώθηκε», η Μαργαρίτα κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες.

Να σημειώσουμε πως ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα. Το έργο του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπορεί να διακριθεί σε τρεις κύριες περιόδους: Στην πρώτη περίοδο (1937-1960) συνθέτει έργα συμφωνικά και μουσικής δωματίου σύμφωνα με δυτικοευρωπαϊκές μορφές και σύγχρονες τ:εχνικές, στη δεύτερη περίοδο (1960-1980) επιχειρεί σύζευξη της συμφωνικής ορχήστρας με λαϊκά όργανα και δημιουργεί νέες φόρμες με βάση τη φωνή, ενώ από το 1981 επιστρέφει στις συμφωνικές μορφές και ασχολείται με την όπερα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση