ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Mickey Mouse: Ανακοινώθηκαν ταινίες τρόμου και βιντεοπαιχνίδια

Μόλις λίγες ώρες μετά τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων της Disney.

Μαρία Καραμάνου

Το Mickey's Mouse Trap πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, ενώ έχουν ανακοινωθεί επίσης μια ταινία slasher χωρίς τίτλο και ένα βιντεοπαιχνίδι με το όνομα Infestation: Origins - λίγες ώρες μετά τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων της Disney για την παλαιότερη έκδοση του Mickey Mouse.

Τα πνευματικά δικαιώματα της μικρού μήκους ταινίας της Disney του 1928 Steamboat Willie έληξαν στις ΗΠΑ την Πρωτοχρονιά, 95 χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες εκδόσεις του Mickey και της Minnie Mouse που εμφανίζονται στην ταινία - η πρώτη τους κυκλοφορία στην οθόνη - μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να επιβαρυνθούν με κόστος.

Το Mickey's Mouse Trap, μια ταινία slasher που περιλαμβάνει εικόνες από το Steamboat Willie, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Το τρέιλερ της κυκλοφόρησε στο YouTube, με τη λεζάντα να υποστηρίζει ότι η ταινία είναι η «πρώτη ζωντανή ταινία μεγάλου μήκους κωμωδίας τρόμου Mickey Mouse».

Photo By @stevenlamorte On Instagram

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νεαρών που έχουν οργανώσει ένα πάρτι έκπληξη για τα 21α γενέθλια για τον φίλο τους, ο οποίος κάνει μια αργή βάρδια σε μια στοά ψυχαγωγίας. Ένας μασκοφόρος δολοφόνος ντυμένος όπως ο χαρακτήρας των παιδιών αποφασίζει να παίξει ένα απαίσιο παιχνίδι με την ομάδα. Ένα κλιπ από το Steamboat Willie παίζει πριν ο μασκοφόρος δολοφόνος αρπάξει μια από τις νεαρές γυναίκες από πίσω.

Το κείμενο στην οθόνη λέει, «Ένα μέρος για διασκέδαση. Ένα μέρος για φίλους. Ένα μέρος για κυνήγι. Το ποντίκι είναι έξω». Ο σκηνοθέτης Jamie Bailey δήλωσε πως, «Θέλαμε απλώς να διασκεδάσουμε με όλα αυτά. Εννοώ ότι ο Mickey Mouse του Steamboat Willie δολοφονεί ανθρώπους. Είναι γελοίο. Τρέξαμε με αυτό και διασκεδάσαμε κάνοντάς το, και νομίζω ότι φαίνεται.

Photo By @evildeadthing On Twitter

Ένας δεύτερος τρόμος εμπνευσμένος από τον Mickey πρόκειται να γίνει από τον σκηνοθέτη Στίβεν ΛαΜόρτε, ο οποίος στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει μια παρωδία τρόμου του The Grinch. Ο ίδιος είχε δηλώσει, «Μια βόλτα με σκάφος αργά το βράδυ μετατρέπεται σε έναν απελπισμένο αγώνα επιβίωσης στη Νέα Υόρκη, όταν ένα άτακτο ποντίκι γίνεται τερατώδης πραγματικότητα», είναι το λογότυπο της ταινίας χωρίς τίτλο, όπως δημοσιεύτηκε στο Instagram του LaMorte.

«Το Steamboat Willie έφερε χαρά σε γενιές, αλλά κάτω από αυτό το χαρούμενο εξωτερικό κρύβεται μια δυνατότητα καθαρού, απρόσκοπτου τρόμου», δήλωσε ο LaMorte στην αμερικανική έκδοση Variety. «Είναι ένα έργο που ονειρευόμουν και ανυπομονώ να απελευθερώσω αυτή τη στρεβλή αντίληψη αυτού του αγαπημένου χαρακτήρα στον κόσμο».

Η παραγωγή της ταινίας όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Παράλληλα, ένα βιντεοπαιχνίδι που ονομάζεται Infestation: Origins εμπνευσμένο από τον πρώιμο Mickey έχει επίσης προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024 από την εταιρεία Nightmare Forge Games. Να υπενθυμίσουμε ότι το Steamboat Willie σκηνοθετήθηκε από τον Walt Disney και τη σύντροφό του Ub Iwerks και δείχνει τη φιγούρα του καρτούν να κυβερνά μια βάρκα και να φτιάχνει μουσικά όργανα από άλλα ζώα.

Η ταινία Slasher Winnie The Pooh: Blood and Honey κυκλοφόρησε πέρυσι αφού το αυθεντικό βιβλίο ιστοριών του A A Milne για μια αρκούδα που αγαπά το μέλι, που κυκλοφόρησε το 1926, εισήλθε στον δημόσιο τομέα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2022.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS