ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μία Σεμ: Η συγκλονιστική ιστορία της Ισραηλινής που απήγαγε η Χαμάς

«Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μαρία Καραμάνου

Η Μία Σεμ ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που απήχθησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Nova, μετατρέποντας τον χώρο σε τρομακτική σφαγή τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου. Η 21χρονη, που διαθέτει διπλή υπηκοότητα (ισραηλινή και γαλλική), απελευθερώθηκε μετά από 54 μέρες αιχμαλωσίας. Μιλώντας με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από την τραυματική της εμπειρία, εξέφρασε τον εφιάλτη και την αγωνία που έζησε, μέχρις ότου ελευθερώθηκε και επανασυναντήθηκε με τη μητέρα της.

Η νεαρή tattoo artist περιέγραψε την καθημερινότητά της ως έναν εφιάλτη, φοβούμενη ότι θα υποστεί βία ή θα σκοτωθεί. Αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη στιγμή όπου ο τρομοκράτης που την κρατούσε όμηρο δεν την βίασε μόνο και μόνο επειδή στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν η γυναίκα και τα παιδιά του.

Η ίδια δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 13, «Ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, κρυβόμουν. Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του. Υπάρχει ο φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει ο φόβος ότι θα πεθάνεις».

«Η σύζυγός του ήταν έξω από το δωμάτιο με τα παιδιά», αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έπαιξε πρόσφατα στην ισραηλινή τηλεόραση. «Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν με βίασε».

Στη συνέχεια δήλωσε, «Ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, κρυβόμουν. Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του. Υπάρχει ο φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει φόβος ότι θα πεθάνεις», είπε ξεσπώντας σε κλάματα.

«Η σύζυγός του μισούσε το γεγονός ότι αυτός και εγώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Νιώθεις ότι θέλεις μια αγκαλιά, ξέρεις, γυναίκα με γυναίκα. Αλλά ήταν τόσο κακιά, είχε τόσο κακά μάτια».

Η Σεμ βρισκόταν ανάμεσα στους πάνω από 200 Ισραηλινούς που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ξαφνικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν 1.200 θάνατοι. Κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Nova, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, εισβολείς επιτέθηκαν στους νέους Ισραηλινούς. Η 21χρονη πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Η Σεμ περιέγραψε τις προσπάθειές της να διαφύγει, αλλά το αυτοκίνητό της πυροβολήθηκε και έφτασε στο σημείο να πιάσει φωτιά. Έτσι, ήταν αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ του να παραμείνει και να καεί εκείνη τη στιγμή ή να πάει με τους εισβολείς. Μάλιστα, είπε, «Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω σε κλάσματα δευτερολέπτου αν έπρεπε να μείνω εκεί και να καώ ή να πάω μαζί του».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS