ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μια Κύπρια προσκεκλημένη του Βέλγου βασιλιά

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου πρόσκληθηκε από τον Βασιλιά των Βέλγων Φίλιππο ως ηγέτης της επόμενης γενιάς, για να παραθέσει τις απόψεις και εισηγήσεις της σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο 21ος αιώνας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του 2018 Laeken Dialogue το οποίο έλαβε χώρα στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών και στο Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου Egmont Palace μεταξύ 2-3 Μαΐου.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος προσκάλεσε συνολικά 13 νεαρούς ηγέτες από την Ευρώπη, Ασία και Αμερική για να ακούσει απευθείας τις απόψεις τους και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα του 21ου αιώνα από τη δική τους οπτική γωνία. Η Κατερίνα Γαβριηλίδου και οι υπόλοιποι νεαροί ηγέτες είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση μαζί με τον Βασιλιά Φίλιππο αναδεικνύοντας ζητήματα που οι ίδιοι θεωρούν ύψιστης σημασίας και προτείνοντας λύσεις σε αυτά.

Στο εναρκτήριο δείπνο του 2018 Laeken Dialogue στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα των Βέλγων Mathilde καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και συζήτησαν μαζί με τους νεαρούς ηγέτες σε φιλικό κλίμα. Γεύμα εργασίας στους προσκεκλημένους παρέθεσε επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Reynders Didier στο Egmont Palace κατά τη δεύτερη μέρα των διεργασιών.

Το Laeken Dialogue διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Βασιλιά των Βέλγων Φίλιππο και το Asia Society με στόχο να ανευρεθούν στρατηγικές λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα από υφιστάμενους και ανερχόμενους ηγέτες. Στην φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος συνολικά 60 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο όπως ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Reynders Didier, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαΐκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Federica Mogherini, ο πρώην Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd, o Υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Frans Van Daele, ο 1ος Πρόεδρος του Ευρωπαΐκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, ανάμεσα τους και οι 13 νεαροί ηγέτες του μέλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που ο Βασιλιάς Φίλιππος προσκάλεσε νεαρά άτομα για να συμμετέχουν στον διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τις ηγετικές προσωπικότητες που ήταν παρών, αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις από μία διοργάνωση ανώτατου διπλωματικού επιπέδου όπως το Laeken Dialogue.

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου είναι Πολιτικός Επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαΐκή Πολιτική από το London School of Economics, και Πρόεδρος του The European Cyprus Society.

Έκανε πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής, Φιλοσοφίας, και Ιστορίας στο Oxford University, και μαθήματα Ηγεσίας στο Cambridge University.

Συμμετείχε σε προγράμματα και συνέδρια νέων στην Ευρώπη και παγκόσμια, εκπροσωπώντας την Κύπρο, και έχει συμβάλει σε διεθνείς ανακηρύξεις για την Νεολαία. Μεταξύ 2015-2017 εκπροσώπησε τους νέους της Ευρώπης στον Οργανισμό Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών UN Habitat Youth Advisory Board, όπου την εξέλεξαν νέοι από όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2016, η Κατερίνα Γαβριηλίδου διακρίθηκε ως 1 από τους 60 καλύτερους νεαρούς ηγέτες της Κοινοπολιτείας στα πλαίσια του προγράμματος Queen's Young Leaders Award Programme. Είναι Επίτημο Μελος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, ενώ συμμετείχε στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, αρχικά ως Βουλευτής και στη συνέχεια ώς Πρόεδρος 1 εκ των 4 Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προσομοίωσης.

Πρόσφατα επιλέγηκε από το Αμερικάνικο περιοδικό Forbes για την λίστα 30 Under 30 της Ευρώπης, ως 1 από τους 30 νεαρούς ηγέτες της Ευρώπης με την μεγαλύτερη επιρροή. Μεταξύ άλλων διακρίσεων της αποτελούν το βραβείο Greek International Women Award στην Κοινωνική Επιστήμη, και η υποψηφιότητα της ως UN Youth Envoy.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS