ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Μέτρα προστασίας στο σουπερμάρκετ

Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε από τον κορωνοιό και στο σούπερμαρκετ.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Δεν χρησιμοποιούμε το σουπερμάρκετ για να κάνουμε την βόλτα μας, αλλά για να προμηθευτούμε τα αναγκαία. Οπόταν πηγαίνουμε οργανωμένοι και με τη λίστα στο χέρι.

Οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού πραγματοποιούν τα ψώνια τους μέχρι τις 10 το πρωί.

Το σημαντικότερο για τον περιορισμό του κορονωϊού, είναι να κρατάμε αποστάσεις, γιατί αυτό παραμένει η κύρια αιτία διάδοσης του ιού. Κρατάμε απόσταση 1,5-2 μέτρα από τους άλλους ακόμη και όταν περιμένουμε στην ουρά του ταμείου για να πληρώσουμε.

Επίσης, εκείνο που πρέπει να αποφεύγουν αυτήν την περίοδο οι καταναλωτές είναι να πιάνουν και να περιεργάζονται τα προϊόντα. Εάν ένας καταναλωτής αγγίξει ένα «μολυσμένο» στην επιφάνειά του προϊόν από τον ιό και στη συνέχεια αγγίξει το πρόσωπό του, μπορεί να κινδυνεύσει.

Σημαντικό επίσης, τονίζουν οι ειδικοί, όπως οι πολίτες έχουν απολυμαντικό μαντηλάκι ώστε να καθαρίζουν το χερούλι στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ ενώ συστήνετε όπως πληρώνουν με τη χρήση κάρτας και όχι με μετρητά.

Υπάλληλοι σε σουπερμάρκετ:

-Απαιτείται τήρηση όλων των ατομικών μέτρων προστασίας. Επίσης γάντια μιας χρήσης και μάσκα.
-Καθημερινή απολύμανση των εγκαταστάσεων αλλά και αντικειμένων με τα οποία έρχονται σε επαφή, όπως ταμειακές μηχανές, καρότσια, κλαρκ. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.
-Αντισηπτικά για το κοινό στις εισόδους των καταστημάτων, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
-Αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση