ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Μερικές προβλέψεις για την αυριανή παρουσίαση του iPhone 14

Λίγες ώρες έμειναν για τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone και οι πληροφορίες για το νέο smartphone της Apple αρχίζουν σιγά σιγά να διαρρέουν.

H εκδήλωση που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού είναι πια προ των πυλών. Το Apple Park στο Cupertino θα γεμίσει από καλεσμένους, με τη συνηθισμένη ζωντανή παγκόσμια μετάδοση για το λανσάρισμα του νέου iPhone να επιστρέφει. Στις 7 Σεπτεμβρίου όλα τα τεχνολογικά φώτα θα πέσουν πάνω στην παρουσίαση του iPhone 14 και μια μέρα πριν, αυτά είναι που γνωρίζουμε.

Η Apple δεν θα παρουσιάσει μόνο το νέο iPhone 14, αλλά και τρία ανανεωμένα μοντέλα Apple Watch και τα νέα ακουστικά AirPods Pro. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο μενού της ημέρας, για τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες και τις καινοτομίες που πλέον θεωρούνται ουσιαστικά δεδομένες, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή τους στις 20:00 της Τετάρτης.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι τέσσερα μοντέλα iPhone 14, αλλά με μια μικρή αναπροσαρμογή της γκάμας: φεύγει το iPhone mini, θα υπάρχουν δύο στάνταρ μοντέλα και δύο μοντέλα Pro. Στα βασικά μοντέλα οι ουσιαστικές αλλαγές θα πρέπει να αφορούν το μέγεθος της οθόνης (6,1 και 6,7 ίντσες) σε ένα είδος ανανέωσης του iPhone 13, στα Pro οι αλλαγές θα είναι πιο σοβαρές.

Ο σχεδιασμός θα πρέπει να αναθεωρηθεί με μειωμένα bezels, μια εγκοπή που αποσπάται από το άνω άκρο και μπορεί να γίνει "χάπι" ή να χωριστεί σε δύο οπές, εκ των οποίων η μία είναι επιμήκης για την κάμερα ενώ η άλλη για το ηχείο, ανάλογα με τις εφαρμογές που εκτελούνται, ένα ισχυρότερο chip και μια νέα θήκη φωτογραφιών. Διαχωρίζοντας έτσι τη στρατηγική του επεξεργαστή, δηλαδή επιφυλάσσοντας τον νέο A16 για τα πιο ισχυρά και ακριβά μοντέλα και τον παλιό A15 για τα βασικά τηλέφωνα.

Τα Pro - συμπεριλαμβανομένου του Plus, μιας ετικέτας που διασώθηκε από την εποχή του iPhone 8, το οποίο αναμένεται να πάρει τη θέση του Max και με οθόνη 6,7 ιντσών - θα έχουν τεχνολογία οθόνης "always on" και επανασχεδιασμένη κάμερα με βελτιωμένη αυτόματη εστίαση για την μπροστινή και νέο αισθητήρα 48 MP για την πίσω. Η θύρα Lightning θα παραμείνει, καθώς η ΕΕ έχει δώσει ένα επιπλέον έτος για τη μετάβαση στο πρότυπο Usb-C, με νέα χρώματα όπως το μοβ για τα τυπικά μοντέλα και το μπλε για το Pro. Το ελάχιστο μέγεθος αποθήκευσης θα είναι 256 GB, διπλασιασμένο σε σχέση με την περσινή γενιά. Τέλος, θα μπορούσε να υπάρχει δορυφορική συνδεσιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τρία νέα μοντέλα Watch θα είναι επίσης μέρος της γκάμας του Cupertino: ένα νέο SE που θα αντικαταστήσει το Watch Series 3 (την οικονομική "entry level" έκδοση), να τυπικό μοντέλο Series 8 και ένα Pro με διαφορετικό σχεδιασμό. Θα είναι πιο στεγνό και επίπεδο, με οθόνη 1,99 ιντσών καθώς και μεγαλύτερη αυτονομία με σασί από τιτάνιο και εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί. Θα προτείνεται κυρίως για extreme και υπαίθρια σπορ, ενώ όσον αφορά τους αισθητήρες, το μόνο καινούργιο πράγμα θα είναι εκείνος για τη θερμοκρασία (θα μας λέει με λίγα λόγια εάν έχουμε πυρετό) και εκείνος για την παρακολούθηση των γόνιμων περιόδων. Για την πίεση, θα μιλήσουμε γι' αυτό το επόμενο έτος.

Το μενού θα κλείσει με τα ακουστικά AirPods Pro 2 με παρόμοιο σχεδιασμό με το μοντέλο του 2019 και συνδεσιμότητα Bluetooth 5.2. Δεν θα δούμε πιθανότατα νέα Mac ή iPad, τα οποία μπορεί να έρθουν αργότερα φέτος, πιθανότατα με μια εκδήλωση τον Οκτώβριο με επιστροφή στην προ-πανδημίας ρουτίνα. Τέλος, θα έχουμε μια ημερομηνία κυκλοφορίας για τις τελικές εκδόσεις του iOS 16, του watchOS9 και του tvOS 16.

Πηγή: Esquire

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση