ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Με τη στήριξη των ηθοποιών η απεργία στο Hollywood

Elizabeth Olsen και Amanda Seyfried στο πλευρό των απέργων.

Μαρία Καραμάνου

Οι ηθοποιοί Elizabeth Olsen και Amanda Seyfried εξέφρασαν τη στήριξή τους στους απεργούς σεναριογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημαντικοί δημιουργοί της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως οι σεναριογράφοι Phil Lord και Chris Miller του «Spider-Man: Across the Spider-Verse» και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Dopesick» Danny Strong, επίσης τάχθηκαν υπέρ της απεργίας του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (Writers Guild of America), η οποία ξεκίνησε επίσημα στις 3 Μαΐου. Η υποστήριξη αυτή από τους καλλιτέχνες της βιομηχανίας του Hollywood, δείχνει την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους σεναριογράφους.

Οι σεναριογράφοι του Spiderman δήλωσαν, «Το Σωματείο είναι λογικό και δίκαιο. Οι νέοι σεναριογράφοι είναι πολύ ευάλωτοι. Οι αμοιβές μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα τα στούντιο ασχοληθούν σοβαρά με το να καταλήξουν σε μία συμφωνία τόσο το καλύτερο για όλους μας.»

Ενώ η ηθοποιός Elizabeth Olsen που τους στήριξε, ανέφερε ότι, «Πρέπει να ξανασκεφτούμε δομικά πώς οι άνθρωποι όλων των επιπέδων μπορούν να συνεχίσουν να ζουν τώρα που έχουμε αυτές τις υπηρεσίες streaming. Οι ηθοποιοί πληρώνονται για μια μέρα», σημειώνοντας ότι οι ταινίες ή οι σειρές πηγαίνουν σε μια υπηρεσία streaming και οι συντελεστές δεν λαμβάνουν καθόλου χρήματα μετά.

Ο σεναριογράφος Damon Lindelof από την άλλη, εξέφρασε την άποψη του λέγοντας, «Εμπιστεύομαι την ηγεσία και τα μέλη της επιτροπής, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι ο κλάδος έχει αλλάξει δραματικά. Και η συμφωνία μας πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή. Και αυτό που ζητάμε δεν είναι παράλογο. Νομίζω ότι τα στούντιο γνωρίζουν πώς ό,τι δίνουν στο Σωματείο Σεναριογράφων, πρέπει να το δώσουν και στην Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών και στο Σωματείο Ηθοποιών. Η Ένωση Σκηνοθετών θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της σύντομα και ελπίζω ότι θα στηρίξουν τη θέση μας. Και θα μάθουμε πολλά τις επόμενες εβδομάδες.»

Παράλληλα, η γνωστλη ηθοποιός Amanda Seyfried δήλωσε πως, «Είναι απαραίτητη. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Όλα άλλαξαν με το streaming και όλοι πρέπει να αποζημιωθούν για τη δουλειά τους. Είναι πολύ εύκολο» τόνισε στο τέλος.

Δείτε το βίντεο εδώ :

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Hollywood  |  news  |  celebs  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση