ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με μάσκα και χωρίς: Βίντεο στο οποίο συμμετέχει ο Fauci δείχνει τι συμβαίνει

Δείτε το βίντεο

newsroom must

To δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φτάσει για τα καλά και τα μέτρα για την προστασία των πολιτών έχουν επιστρέψει.
Ένα από τα κύρια είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους πλέον με πολλούς να αντιτίθενται σε αυτή και να θεωρούν παράλογο το να φοράμε μάσκες παντού.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube όμως δείχνει πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας κατά την διάρκεια της πανδημίας ακόμα και όταν απλά μιλάμε ο ένας στον άλλο.

Το βίντεο δημοσίευσε ο «The Slo Mo Guys» ο οποίος απλά και κατανοητά επιδεικνύει πως τα σωματίδια από το στόμα μας εξαπλώνονται με μεγάλη ευκολία ακόμα και όταν δεν φτερνιζόμαστε ή βήχουμε. Και όλα αυτά παρουσιάζοντας μόνο τα πάντα σε αργή κίνηση μπροστά από ένα έντονο φως.

Σε αυτό το βίντεο συμμετείχε και ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ Anthony Fauci ο οποίος τόνισε πόσο καλή δουλειά έγινε με το βίντεο και πόσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα.

«Νομίζω ότι αυτό που μόλις δείξατε είναι μια ωραία επίδειξη της σημασίας του να φοράμε μάσκες και καλύμματα προσώπου. Αν μιλάτε, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά έπεσαν στο έδαφος, γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να διατηρούμε απόσταση, αλλά μερικά από αυτά παραμένουν στον αέρα για ένα χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, είναι τόσο σημαντικό να φοράμε καλύμματα προσώπου ακόμη και όταν πιστεύουμε ότι είμαστε σε κατάσταση όπου κανείς δεν φτερνίζεται ή βήχει. Δεν έχει σημασία. Το αποδεικνύετε όμορφα. Αυτό που οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν είναι ότι αν μιλάνε, ακόμα κι αν δεν το κάνουν δυνατά, ή εάν τραγουδάνε, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από την ομιλία, αυτά τα σωματίδια που βγαίνουν, μπορούν να μείνουν στον αέρα για μια χρονική περίοδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X