ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: σατέν μπλούζα, midi φούστα και πέδιλα
 

Με «long Covid» πρώην ασθενείς στην Κύπρο

Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών Πνευμονολόγων είναι άτομα που έχουν αρνητικοποιηθεί, λέει ο δρ Χάρης Αρμεύτης

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Toυ Γιάννη Λύτρα

Είναι καταγεγραμμένο στην διεθνή βιβλιογραφία το Χρόνιο Σύνδρομο Προσβολής από COVID-19, με συμπτώματα όπως η κούραση, ο βήχας και η δύσπνοια, ανέφερε σε προηγούμενη συνέντευξή του στην «Κ» ο Εντατικολόγος, δρ Θεόδωρος Κυπριανού. Τέτοια συμπτώματα, εξαιτίας βλαβών που προκαλεί η Covid, καταγράφονται τώρα και στην Κύπρο, με το ποσοστό των πρώην ασθενών που τα παρουσιάζουν να κυμαίνεται γύρω στο 50%, όπως ανέφερε ο Πνευμονολόγος, δρ Χάρης Αρμεύτης. Είπε, μάλιστα, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που παρακολουθούν οι Πνευμονολόγοι αυτή την περίοδο είναι πρώην ασθενείς με «long Covid».

Πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν νοσήσει εξαιτίας της Covid και για διάστημα μέχρι και τεσσάρων εβδομάδων μετά από την αρνητικοποίησή τους και την ανάρρωσή τους, παρουσιάζουν συμπτώματα όπως δύσπνοιας, βάρος και πόνοι στο στήθος και παρατεταμένο βήχα. Επίσης, αισθάνονται και έντονη κόπωση και αδυναμία, ενώ ασθενείς οι οποίοι είχαν νοσήσει σοβαρά, είναι ακόμα στο σπίτι τους με αναπνευστική υποστήριξη, που διαρκεί μήνες.

Ο ίδιος, είπε, έχει δύο ασθενείς οι οποίοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν το προηγούμενο διάστημα και, πλέον, παρακολουθούνται, καθώς λαμβάνουν υποστήριξη με την βοήθεια φιαλών οξυγόνου. Άλλος ασθενής νοσηλεύεται ακόμα στην ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στην Λεμεσό, εξαιτίας της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε η Covid στους πνεύμονές της, με αποτέλεσμα να έχει πνευμονική ανεπάρκεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση