ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μαγευτικές εικόνες από τα χιόνια στην Κύπρο

Εικόνες που μάς ταξιδεύουν στα χιονισμένα σημεία του νησιού μας

Μαγευτικές εικόνες χαρίζουν οι πολίτες που αναρτούν βίντεο από τα χιονισμένα τοπία στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ».

Όπως θα δείτε και στα πιο κάτω βίντεο σε διάφορες περιοχές επικρατεί πυκνή χιονόπτωση. Χαρακτηριστική είναι και η λεζάντα ενός χρήστη, ο οποίος ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το κατάλευκο τοπίο και έγραψε: «Τι είδα μόλις ξύπνησα...»

Σημειώνεται πώς η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

 

  

 

Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά Μόρφου και Μαχαιρά – Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στο Τρόοδος

Κλειστοί είναι δρόμοι στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας λόγω χιονόπτωσης, ενώ δρόμοι στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών έχουν σημειωθεί σε σημεία στο δρόμο Γεράσας-Καλού Χωριού.

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι συγκεκριμένα οι δρόμοι από Παλαιχώρι-Αγρό, Ασκά-Φτερικούδι, Φαρμακά-Απλίκι, Λαγουδερά-Σαράντι, Λαγουδερά-Πολύστυπο, Λαγουδερά-Χαντριά, Λαγουδερά-Ξυλιάτο, ο δρόμος από Γούρρι-Μαχαιρά, και οι δρόμοι από Πεδουλά-Πρόδρομο, Πεδουλά-Pinewood-Κακοπετριά, Κακοπετριά-Καρβουνά και Κακοπετριά-Σπήλια-Καννάβια.

Ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι από Κλήρου-Φικάρδου, Καλό Χωριό-Γούρρι, Πεδουλά-Κύκκο-Κάμπο και Ορκόντα-Κάμπο, καθώς και οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους.

Στο ευρύτερο δίκτυο Τροόδους, από το ύψος των ημιορεινών χωριών Μονιάτη, Πέρα Πεδί, Καλό Χωριό, Λουβαρά, Σαϊττά και Καρβουνά, μέχρι και τα ψηλότερα ορεινά, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επικίνδυνα ολισθηροί λόγω παγετού, ωστόσο ανοιχτοί για όλα τα οχήματα, είναι οι δρόμοι από Λεύκαρα-Βαβατσινιά και Βαβατσινιά-Μαχαιρά.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X