ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Μ. Ηλιοφώτου: «Ο αγώνας για ζωή δεν είναι ντροπή»

Λίγες μόνο ώρες μετά τη δημόσια απολογία της εταιρείας στην οποία εργαζόταν και η οποία είχε προχωρήσει στην απόλυσή της, λόγω της πολύμηνης απουσίας της για την πραγματοποίηση της θεραπείας της, η Μαρία Ηλιοφώτου με ανακοίνωσή της τοποθετείται επί του θέματος, εξηγώντας πως στόχος της ήταν να γίνει μία νέα αρχή για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στον χώρο της εργασίας τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Μαρίας Ηλιοφώτου

«Αγαπητοί φίλοι, η κραυγή μου μαζί με τη δική σας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για μένα, τον σύζυγό μου και τις δύο κόρες μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η άδικη απόλυσή μου, πρωταρχικός μου στόχος δεν ήταν ούτε να επιστρέψω στην εργασία μου ούτε και να λάβω απλά κάποια αποζημίωση.

Στόχος μου ήταν να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε η δύναμη της φωνής σας να βοηθήσει στο να είμαι ο τελευταίος ασθενής ο οποίος θα έχανε την δουλειά του για λόγους που συνδέονται με την ασθένειά του και για να σηματοδοτήσει η περιπέτειά μου μία νέα αρχή για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στον χώρο εργασίας τους.

Μετά τη δημόσια απολογία του πρώην εργοδότη μου και την καταβολή από πλευράς του της μέγιστης αποζημίωσης που προβλέπεται από τη νομοθεσία, αυτό έχει επιτευχθεί. Kαι έχει επιτευχθεί αποκλειστικά με τη δική σας βοήθεια και τη δημόσια κατακραυγή. Κερδίσαμε μία μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να γίνει ακόμη πιο αποτρεπτική, ώστε στο μέλλον να είναι ακόμη δυσκολότερο να συμβούν παρόμοιο περιστατικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες νέους φίλους και φίλες μου, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μου, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το δικηγορικό γραφείο δρ. κ. Χρυσοστομίδης & Σια ΔΕΠΕ και ειδικότερα τον κύριο Γιάννη Καραμανώλη, δικηγόρο στο ανωτέρω δικηγορικό γραφείο, οι οποίοι μας παρείχαν αφιλοκερδώς τις απαραίτητες νομικές συμβουλές και χειρίστηκαν με ανθρωπιά και αγάπη την περιπέτειά μου.

Επίσης ευχαριστώ θερμά την Europa Donna Κύπρου, τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ, τη διοίκηση και το προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, την ογκολόγο μου κυρία Γιόλα Μάρκου και την κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, οι οποίοι ήταν δίπλα μου τόσο κατά την πρόσφατη περιπέτειά μου αλλά και από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκα με καρκίνο.

Καλώ όλους τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να μην σιωπούν αλλά να αποταθούν και εκείνοι στους αρμόδιους φορείς και να ζητήσουν και αυτοί τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κοινωνίας. Ο αγώνας για ζωή δεν είναι ντροπή. Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να επηρεάσουμε αυτή την προσπάθεια. Λύσεις υπάρχουν και είναι εφικτές αν αγωνιστούμε όλοι μαζί και αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Μπορούμε! Μπορώ! Μαρία Ηλιοφώτου». Πηγή: 24news

Διαβάστε επίσης: Και δεύτερη καρκινοπαθής σοκάρει

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση