ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Lockdown: Οι εξαιρέσεις της Ανάστασης και της Δευτέρας του Πάσχα

Οι εξαιρέσεις της Ανάστασης και της Δευτέρας του Πάσχα

newsroom must

Πάσχα με περιοριστικά μέτρα αλλά και εξαιρέσεις θα βιώσουμε φέτος. Μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, η επιβολή ενός νέου lockdown κρίθηκε αναγκαία και έτσι για δεύτερη χρονιά το πασχαλινό τραπέζι θα είναι διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. 

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, κατά την 1η Μαΐου 2021 (Μεγάλο Σάββατο) επιτρέπεται η μετακίνηση από τις 05.01 π.μ.μέχρι τη 2α Μαΐου 2021 (Κυριακή του Πάσχα) και ώρα 01.00 π.μ. Επίσης, μόνο κατά την 2α Μαΐου 2021 (Κυριακή του Πάσχα) η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων με εξασφάλιση άδειας μέσω της αποστολής μηνύματος SMS περιορίζεται στις 2 φορές.

Η διάρκεια ισχύος του μηνύματος SMS είναι για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 3 ώρες εκτός εάν ο μετακινούμενος αποδείξει την αναγκαιότητα για περαιτέρω παράταση.

Οι κοινωνικές συναθροίσεις επιτρέπονται μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου). Σύμφωνα με το διάταγμα, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

Το διάταγμα, προνοεί επίσης πως επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με την αποστολή sms με την ένδειξη 8, στο 8998 για μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο ιδιόκτητο υποστατικό (π.χ. εξοχική κατοικία, κτλ) στην Επαρχία μόνιμης διαμονής ή/και σε άλλη Επαρχία εκτός της μόνιμης διαμονής.

Υπενθυμίζουμε πως για σκοπούς μετάβασης σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας (26 Απριλίου – 2 Μαΐου) μόνο για τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση χωρίς αποστολή SMS.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS