ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ενταφιάστηκε στο Τατόι, δίπλα στους γονείς του

Παύλος: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στην σκέψη και την καρδιά μας»

newsroom must

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 83 ετών, με την ταφή του να έγινε χωρίς τηλεοπτικά πλάνα, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του και τον ίδιο να ενταφιάστηκε δίπλα στους τάφους των γονέων του. 

Όταν η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκεκαι οι παριστάμενοι της τελετής στο Τατόι αποχώρησαν με προορισμό το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» όπου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παράθεσε γεύμα στη μνήμη του.

Να σημειώσουμε ότι από νωρίς το πρωί, μπροστά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και τη Μητρόπολη είχε σχηματιστεί ουρά ανθρώπων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά. Λόγω της κηδείας, του πλήθους και των καλεσμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Μητρόπολης, σε Ερμού και Αιόλου τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε live τα όσα συμβαίνουν.

Μετά από επιθυμία της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι περίπου 187 προσκεκλημένοι της.

 Όσα προηγήθηκαν:

16:10 Ολοκληρώθηκε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

15:47: «Αθάνατος» φώναξαν για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο συγκεντρωμένοι πολίτες στο Τατόι

15:40 Στην τελευταία του κατοικία στο Τατόϊ

15:00 Έφτασε στο Τατόι στις 3 μετά το μεσημέρι η πομπή για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

14:38 Η πριγκίπισσα Άννα και η αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, χαιρετούν τους συγκεντρωμένους έξω από τη Μητρόπολη μετά την εξόδιο ακολουθίας

14:15 Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετέφεραν τα παράσημά του

13:48 H πομπή ξεκίνησε προς το Τατόι μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας στη Μητρόπολη.

13:34 Αποχώρησε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την μητρόπολη

Λίγο μετά την έξοδο της σορού, οι παρεβρισκόμενοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο και πολλοί, φώναζαν το όνομα του πρωτότοκού του γιου, Παύλου, ενώ κατά την έξοδο ακουγόταν δυνατό χειροκρότημα.

 

13:30 To μεσημέρι η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βγήκε από τη Μητρόπολη μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας

13:21 Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών

13:16 Ο γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου εκφώνησε τον επικήδειο και στα αγγλικά.
13:08 «Κωνσταντίνε βασιλιά πατέρα, είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς τας παιδιά και τα εγγόνια για όλους ήρθαν να σε αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να ήταν μαζί σου. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου βασιλέα Παύλο και παππού μου. Τήρησες πάντα την παρακαταθήκη του όταν ανέλαβες την ευθύνη του θρόνου. Σου είπε "αφιέρωσον τη ζωή σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος σου, ουδεμία αξιότερη αποστολή, εκτιμού πάντοτε ότι πρωτιμότερο είναι να υποφέρει ο βασιλέας αντί για τον λαό. Δόξασες τη χώρα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο αγώνας ήταν ένας σκληρός αγώνας που έδωσες με το νου και το σώμα μέχρι την τελική νίκη με το αείμνηστο πλήρωμα.Ήταν μια σκληρή εποχή όταν ανέβηκες στον Θρόνο. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Η προσπάθειά σου απέτυχε αλλά δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις αφορμή για μια νέα αιματοχυσία. Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μας. Δημιουργήσατε μια οικογένεια που την ενώνει η αγάπη και το καθήκον προς την Πατρίδα. Ο Θεός έφερε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα. Όπως μας δίδαξες πατέρα εμείς τα παιδιά σου και τα εγγόνια προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα. Ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και θα είναι για πάντα ο κανόνας της οικογένειάς μας. Για κάθε Έλληνα και κάθε οικογένεια η ισχύς είναι η αγάπη του κάθε Έλληνα για αυτήν. Καλό ταξίδι», σημείωσε με εμφανή τη συγκίνηση ο ίδιος.

12:28 Η εγγονή του τέως βασιλιά, έφθασε στην μητροπολή Αθηνών.

12:19 Η άφιξη της Άννας Μαρίας και της Marie Chantal 

12:10 Έφτασε και η πριγκίπισσα Άννα, η οποία εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

11:40 Η άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την βασιλομήτορα Σοφία, αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

11:25 Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, υποδέχτηκε την πριγκίπισσα Άννα, η οποία εκπροσωπεί την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Η άφιξη της βασίλισσας της Ισπανίας Letizia

Τα προηγούμενα λεπτά, έφτασαν στην Μητρόπολη η βασίλισσα Μαργαρίτα Β', της Δανίας, ενώ γύρω στις 12:25 έφτασε και η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Αλεξία, με τα παιδιά και τον σύζυγό της. Λίγα λεπτά προηγουμένως, έφτασαν επίσης η Τατιάνα Μπλάτνικ και η Νίνα Φλορ.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της, στις 2:20 το μεσημέρι στη Μητρόπολη έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, την οποία συνόδευε η νύφη της και σύζυγός του πρωτότοκου γιου της Παύλου, Μαρί Σαντάλ, ενώ το "παρών" τους όπως ήταν αναμενόμενο έδωσαν και τα εγγόνια του τέως βασιλιά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spanish Royal Family (@spain_royal)

Στη Μητρόπολη έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 ο βασιλίας της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγό του Λετίθια και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η πριγκίπισσα Άννα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

11:06 Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα

11: 03 Η άφιξη της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

10:49 Στη Μητρόπολη οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος με τον πρώτο να χαιρετά τα πλήθη που χειροκρότησαν και τους τρεις τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X