ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

7 νέα κρούσματα σε 2,454 δειγματοληψίες

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 850

18:00 - Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 7 από σύνολο 2,454 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:
• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί 306 εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς θετικά αποτελέσματα,
• Από σύνολο 195 εργαστηριακές εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν 4 κρούσματα,
• Από σύνολο 237 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν εντοπίστηκε κανένα αποτέλεσμα,
• Από σύνολο 470 δειγμάτων που λήφθηκαν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
• Από σύνολο 780 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα,
• Από σύνολο 96 εργαστηριακών διαγνώσεων από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα, και
• Από σύνολο 370 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 17,907 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 850 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Οι αριθμοί που ανακοινώσαμε σήμερα συντηρούν τη θετική επιδημιολογική εικόνα, που μας επέτρεψε να αρχίσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων. Από τη Δευτέρα εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο, η οποία θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η περίοδος θα είναι πιο δύσκολη, υπό την έννοια ότι θα χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 14 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ψες ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για σταδιακή άρση των μέτρων. Οι αποφάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας με ένα αίσθημα ανακούφισης ή/και χαράς. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να θυμίσουμε ότι ο δρόμος παραμένει μακρύς. Η χαρά μας για τη μερική άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδευτεί από την ακόμα πιο αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Γερμανία, στις οποίες έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία, μάς θυμίζουν το μέγεθος του προβλήματος. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε έναν ιό απέναντι στον οποίο δεν υπάρχει γενική ανοσία και ο οποίος εάν αφεθεί ανεξέλεγκτος έχει πολύ ψηλή μεταδοτικότητα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Μας χωρίζουν λίγα 24ωρα από το επόμενο βήμα. Από αύριο αρχίζει το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς. Θυμίζω ότι τα μέτρα ισχύουν με την ίδια αυστηρότητα μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Ας κάνουμε υπομονή ακόμα τρεις μέρες.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

18:00 - 7 νέα κρούσματα σε 2,454 δειγματοληψίες  

17:48 - Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε σήμερα επτά νομοσχέδια και κανονισμούς, σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

17:09 - Οι ομάδες πολιτών που παραπέμπονται για τεστ κορωνοϊού

16:17 - Πόσο προσφέρει στο ΑΕΠ ο κάθε τομέας της οικονομίας

12:29 - Οδηγίες από Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σε επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων

12:21- Καραγιάννης: Και μετά τις 4 Μαΐου η μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας μας

12:19 - 19 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

12:15 - Συνολικά 14 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

11:15 - #PoliticsBlog Η περίεργη σιωπή των κομμάτων και ο νέος ιερός πόλεμος

10:59 - 9 Ιουνίου επιστροφή στην κανονικότητα υπό προϋποθέσεις - Όλες οι διευκρινήσεις

10:40 - Οδηγίες για ομάδες εργαζομένων που επαναδραστηριοποιούνται κατά την 1η και 2η φάση

10:19 - Χρήση μάσκας – Πότε και από ποιους πρέπει να χρησιμοποιείται

10:12 - Συνέρχεται εκτάκτως στις 17:00 η Ολομέλεια της Βουλής

09:42 - Επιτρέπεται με προϋποθέσεις η εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων στην ύπαιθρο

09:34 - Παράταση μέχρι και τις 20 Μαΐου της χρήσης των Εντύπων Α για τους εργαζόμενους

09:25 - Στο δικαστήριο 35χρονος για απειλές κατά Κωστρίκη

08:26 - Σύσκεψη για τον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Προεδρικό

07:57 - Δίνει απαντήσεις για τα θέματα παιδείας στις 14:00 ο υπουργός

07:27 - Δόθηκαν δύο εξιτήρια από το ΓΝ Πάφου

07:13 - Αστυνομία: 5.500 έλεγχοι με 81 παραβιάσεις περιοριστικών μέτρων κατά Covid-19

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X