ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Lauren Boebert: Η Ρεπουμπλικανή που δηλώνει ότι θα πηγαίνει στο Κογκρέσο με όπλο

Το βίντεο που προκάλεσε πανικό

newsroom must

Μπορεί κατά διαστήματα να ακούμε πολλά από τους πολιτικούς και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να μην μάς εκπλήσσει τίποτα, ωστόσο μια νεοεκλεγείσα βουλέυτρια των Ρεπουμπλικάνων, η Lauren Boebert κατάφερε να στρέψει την προσοχή προς το πρόσωπό της αφού δήλωσε ότι θα έχει πάντα μαζί της το πιστόλι της Glock στη διάρκεια της θητείας της στην Ουάσινγκτον. Ω, ναι.

Σε βίντεο που ανήρτησε την Κυριακή στο Twitter η Lauren Boebert φαίνεται να γεμίζει το πιστόλι της προτού βγει για να περπατήσει στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ. «Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο», τονίζει η ίδια στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές.

Και ενώ το βίντεο έχει γίνει ήδη viral, ο διοικητής  της αστυνομίας της Ουάσινγκτον δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή... και για τον λόγο αυτό, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι σκοπεύει να μιλήσει με την πολιτικό σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες για την οπλοκατοχή που ισχύουν στην πόλη.

Για την ιστορία να πούμε πως σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η 34χρονη  είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, του Shooters Grill, στην πόλη Ράιφλ (Rifle, τουφέκι) του Κολοράντο από όπου κατάγεται. Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο επιτρέπεται να φέρουν όπλα, κάτι που δεν είναι παράνομο βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας αυτής. Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Lauren Boebert.

«Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου», αναφέρει η Lauren Boebert στο βίντεο και μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου».

Να σημειώσουμε πως αν και το Σύνταγμα των ΗΠΑ διαφυλάσσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, οι νόμοι για το θέμα διαφέρουν ανά πολιτεία. Τα μέλη του Κογκρέσου επιτρέπεται να έχουν όπλα στα γραφεία τους και να τα μεταφέρουν στην Ουάσινγκτον, εφόσον δεν είναι γεμάτα. Ωστόσο χρειάζεται ειδική άδεια για να φέρει κάποιος το όπλο του και να περπατά στους δρόμους της πόλης, ενώ όταν εισάγονται όπλα από άλλες πολιτείες, πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές.

Λίγο μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, η Lauren Boebert έμαθε γρήγορα ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν πολιτικό να τηρεί τις υποσχέσεις του: δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Κογκρέσου, η Lauren εμφανίστηκε στο γραφείο της χωρίς το όπλο της, όπως δήλωσε συνεργάτης της που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rep. Lauren Boebert (@repboebert)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X