ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κύπρος Χρυσοστομίδης: Όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη στο must, 2 χρόνια πριν

''Τίποτε δεν είναι σίγουρο. Τίποτε δεν είναι μόνιμο. Ποτέ δεν ξέρεις «τι τέξεται η επιούσα»''.

newsroom must

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, ο δικηγόρος και πολιτικός, Κύπρος Χρυσοστομίδης. Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε αυτή η τόσο δυσάρεστη είδηση και έπειτα, στο μυαλό όλων μας τριγυρίζουν μερικές από τις δηλώσεις που παραχώρησε σε συνέντευξή του στο must πριν από δύο χρόνια και πιο συγκεκριμένα, η φράση: "Τίποτε δεν είναι σίγουρο. Τίποτε δεν είναι μόνιμο. Ποτέ δεν ξέρεις «τι τέξεται η επιούσα». Από στιγμή σε στιγμή, όλα μπορούν να ανατραπούν. Όλοι μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα".

Διαβάζοντας την συνέντευξη που έδωσε τον Ιούνιο του 2020 με αφορμή τη νόσησή του με covid-19, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως ο Κύπρος Χρυσοστομίδης ήταν ένας άνθρωπος που μέσα από τις δύσκολες στιγμές προσπαθούσε να αντλήσει μαθήματα ζωής και στην ουσία, να εμπνεύσει και εμάς τους υπόλοιπους, ενώ ούτε στιγμή δεν έχασε την ελπίδα, την αγάπη και την πίστη στους δικούς του ανθρώπους. "Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που βρίσκομαι αυτή την στιγμή στο σπίτι μου απαλλαγμένος από τον κορωνοϊό. Ακολουθώ εντατικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας ιδίως για κινητικότητα και για αποκατάσταση των συνεπειών της ιογενούς ακινησίας. Κατά τη διάρκεια του Απριλίου νοσηλεύτηκα αρχικά στη ΜΕΘ Λευκωσίας και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αναφοράς στην Αμμόχωστο. Λέτε ότι βγήκα νικητής στη δύσκολη μάχη με τον κορωνοϊό. Όμως, χωρίς τη βοήθεια και τη φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ίσως η τύχη μου να ήταν διαφορετική. Τους ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και τους εκφράζω δημόσια την παντοτινή μου ευγνωμοσύνη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην έναρξη της συζήτησής μας την πε΄ριοδο εκείνη.

Κληθείς να σχολιάσει ποια ήταν η χειρότερη στιγμή από όσα βιώσε τότε με την υγεία του, μάς είπε: "Ήταν η ώρα που ο ιός με ακινητοποίησε εντελώς". Αναφερόμενος στο στιγμιότυπο από την εποχή εκείνη που θα έμενε για πάντα στην μνήμη του, δήλωσε: "Όπως γνωρίζετε, για να θεωρείται κάποιος ότι έχει αποθεραπευθεί από τον κορωνοϊό πρέπει να γίνουν δύο συνεχόμενα τεστ και να βγουν και τα δύο αρνητικά. Τότε δικαιούται να πάρει και εξιτήριο. Όταν πια η κατάστασή μου άρχισε να βελτιώνεται, έκανα το πρώτο τεστ και βγήκε αρνητικό. Ήταν ένα ελπιδοφόρο σημάδι, που με γέμισε με αισιοδοξία. Όμως, βιάστηκα να χαρώ. Το τεστ της επόμενης μέρας δυστυχώς βγήκε θετικό. Ήταν για μένα μια φοβερή στιγμή, που δυστυχώς σήμαινε παράταση της μοναξιάς μου. Έπρεπε να περιμένω ακόμη πέντε μέρες, για να επαναλάβω τα δύο συνεχόμενα τεστ. Έφθασε η μέρα. Το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό. Σε είκοσι τέσσερεις ώρες επανέλαβα το δεύτερο τεστ και ήταν και αυτό αρνητικό. Επιτέλους, έφθασε η ώρα της αναχώρησής μου από το νοσοκομείο. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, η συγκίνησή μου μεγάλη. Και τότε ήταν που οδηγήθηκα με ασθενοφόρο στο σπίτι μου στη Λευκωσία".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, ο ίδιος έστειλε και ένα πολύ όμορφο μήνυμα, το οποίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη μας. Πιο συγκεκριμένα, είχε πει: "Τίποτε δεν είναι σίγουρο. Τίποτε δεν είναι μόνιμο. Ποτέ δεν ξέρεις «τι τέξεται η επιούσα». Από στιγμή σε στιγμή, όλα μπορούν να ανατραπούν. Όλοι μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα", ενώ στο τέλος της συνομιλίας μας έστειλε και ένα πολύ ιδιαίτερο σύνθημα, το οποίο ταιριάζει όχι μόνο στην μάχη της ανθρωπότητας με την πανδημία, αλλά και στην καθημερινότητά μας: "Θα τα καταφέρουμε".

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξή του εδώ.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS