ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το σωματότυπό τους;

Μια νέα έρευνα από την ομάδα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι υπέρβαροι συνδέονται με χαρακτηριστικά, όπως η τεμπελιά και η απροσεξία ενώ οι λιπόσαρκοι με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες με ανδρικό σωματότυπο και οι άνδρες με πιο γυναικείο σωματότυπο θεωρούνται ‘παθητικοί’.

Μέχρι σήμερα είχαμε περισσότερα ευρήματα για την πρώτη εντύπωση των ανθρώπων όταν παρατηρούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η τωρινή έρευνα μελέτησε 140 ρεαλιστικούς σωματότυπους, τόσο γυναικών όσο και ανδρών, και σημείωσαν τις απαντήσεις φοιτητών από διαφορετικές γωνίες δίνοντάς τους να επιλέξουν από τις λέξεις: ανοιχτότητα, συνειδητότητα, ευχαρίστηση, νευρώσεις και εξωστρέφεια. Οι συμμετέχοντες συνέδεσαν τα βαρύτερα σώματα με τεμπελιά και απροσεξία και τα αδύνατα σώματα συσχετίστηκαν με αυτοπεποίθηση.

Οι γυναίκες που έχουν κλασικό σωματότυπο σε σχήμα αχλαδιού και οι άνδρες που έχουν σχήμα μήλου αντιμετωπίζονται πιο θετικά με πιο δραστήρια χαρακτηριστικά. Αν όμως ο σωματότυπός τους έχει τα χαρακτηριστικά του άλλου φύλου, δημιουργούν για εκείνους την εικόνα του ντροπαλού, αξιόπιστου και εξαρτημένου προσώπου. Αυτό αποδεικνύεται σε παγκόσμια κλίμακα και δείχνει ότι οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους με αρκετά στερεοτυπικές αντιλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS