ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Κορωνοϊός: Πώς θα προστατευτούμε στο αμάξι

Τι να κάνουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας για να μείνουμε ασφαλείς

Μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής για να προστατευτούμε εμείς και οι αγαπημένοι μας από τον κορωνοϊό. Τι κάνουμε όμως με τις μετακινήσεις στο αμάξι και τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε μπαίνοντας στο αμάξι;

Καταρχάς προσπαθήστε να περιορίσετε τις μετακινήσεις με το αμάξι, αν όμως είναι απαραίτητες προτιμήστε να είστε μόνοι. Αν πρέπει να μεταφέρθηκε κάπου με συνεπιβάτη βεβαιωθείτε ότι δεν έχει έντονα συμπτώματα αναπνευστικής νόσου.

Μπορεί το αμάξι να μοιάζει με κινητή μονάδα απομόνωσης όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Φροντίστε να απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου σας πριν και μετά από κάθε σας ταξίδι. Ιδιαίτερα αν ταξιδεύετέ με συνεπιβάτες.

Καθαρίστε λοιπόν καλά και με προσοχή το τιμόνι, τις ταχύτητες, το χειρόφρενο, τα χερούλια στις πόρτες, τα καθίσματα και γενικά ότι αγγίζετε μέσα στο αμάξι, δηλαδή τα πάντα.

Για μια ποιο σωστή απολύμανση ο οργανισμός Consumer Reports προτείνει διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% όπως και η ισοπροπυλική αλκοόλη (γνωστή και ως οινόπνευμα 99,5%). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τις επιφάνειες στο αμάξι σας χωρίς να τους προκαλέσετε ζημιά.

Αν φοβάστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα για να σκουπίσετε τα καθίσματα και άλλες επιφάνειες όμως προσοχή! Αν χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα ή το αφήσετε να απορροφηθεί μπορεί να ξεβάψει το υλικό.

Μην χρησιμοποιείτε άλλα χημικά όπως χλωρίνη αφού θα καταστρέψει τις επιφάνειες του αμαξιού. Ακόμα αν το αμάξι δεν αεριστεί σωστά μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα στον οδηγό.

Όταν επισκεφτείτε το βενζινάδικο να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Μην έρθετε σε στενή επαφή με το προσωπικό και προτιμήστε να πληρώσετε με κάρτα ή με ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρησιμοποιήσετε μετρητά.

Μπορείτε να φοράτε ακόμα γάντια μιας χρήσης τα οποία θα πετάξετε αμέσως μετά ή με το που επιστρέψετε στο αμάξι να απολυμάνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό. Τα γάντια μιας χρήσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν δεν υπάρχει προσωπικό στο πρατήριο για να σας εξυπηρετήσει.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση