ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Αίτημα Pfizer για έκτακτη αδειοδότηση

newsroom must

Ενισχύεται η παγκόσμια αισιοδοξία για το επερχόμενο τέλος της πανδημίας, μετά τα ενθαρρυντικές ανακοινώσεις της Moderna και της Pfizer ότι τα πειραματικά εμβόλιά τους είναι περίπου 95% αποτελεσματικά ανοίγουν το δρόμο για την έγκρισή τους από τις αρχές. Η Pfizer Inc, μάλιστα, ανακοίνωσε σήμερα (19 Νοεμβρίου) ότι έχει τα απαιτούμενα στοιχεία ασφάλειας δύο μηνών και ότι θα ζητήσει επείγουσα έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων τις προσεχείς ημέρες - ενώ η Moderna προέβει στην αντίστοιχη ανακοίνωση την περασμένη Δευτέρα. Και ενώ όλα δείχνουν πως τους επόμενους μήνες η ανθρωπότητα θα έχει στα χέρια της δύο, τρία ή και περισσότερα εμβόλια, το επόμενο καίριο ερώτημα είναι ποιοι θα εμβολιαστούν, τελικά, πρώτοι.

Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις προτεραιότητες στους εμβολιασμού - και οι οποίες δεν είναι υποχρεωτικές για την κάθε χώρα- θα βρεθούν, ίσως, πρώτοι στην σειρά οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και στην συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Photo by Mufid Majnun on Unsplash

Να αναφέρουμε πως παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στα εμβόλια που έχει τροφοδοτηθεί από θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση, τα νέα στοιχεία έχουν δημιουργήσει ελπίδες για τον τερματισμό της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο, έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές συνέπειες και έχει μεταβάλει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Photo by Avi Richards on Unsplash

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X