ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κορωνoϊός: Πανικός στην Ιταλία με κλειστά σχολεία και χωριά σε καραντίνα

Στο έλεος της επιδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19 φέρεται να παραδίδεται η ανθρωπότητα

Δέσποινα Άσπρου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού μέρα με την μέρα τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται ραγδαία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα κρούσματα στην γειτωνική χώρα έχουν φτάσει τα 150, ενώ οι νεκροί στην Ιταλία έφτασαν μέχρι στιγμής τους τέσσερις.

Οπως μάλιστα έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου η Ιταλία πήρε την απόφαση να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις της, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας απέναντι στην επιδημία. Αναλυτικότερα, οι 11 πόλεις βρίσκονται στην Βόρεια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 ανθρώπους να είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.

Ο κορωνοϊός σταμάτησε το καρναβάλι της Βενετίας
Στην ακύρωση των εκδηλώσεων του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού της Βενετίας προχώρησαν οι ιταλικές αρχές καθώς η χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 132, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Είκοσι έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Kathimerini.gr την σχετική απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Αυστρία: Αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο που προερχόταν από την Ιταλία
Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο που προερχόταν από την Ιταλία κατόπιν υποψιών ότι δύο επιβάτες έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19, σύμφωνα με την εφημερίδα Oe24, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Μετά  όμως από τέσσερις ώρες καθυστέρηση ήρθε η αναστολή των τρένων που διέρχονται από τις Αλπεις, καθώς εξακριβώθηκε ότι δύο "ύποπτες" ταξιδιώτισσες δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Κλειστά σχολεία
Λαμμβάνοντας υπόψη όσα έγιναν, οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα. Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον. Κλειστά σχολεία και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας.

Ακυρώθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω του κορωνοϊού
Στα μέτρα που λαμβάνει πλέον η ιταλική κυβέρνηση για την μη περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού δε γλίτωσε ούτε το ποδόσφαιρο, καθώς χθες αναβλήθηκαν σχεδόν όλα (πλην δύο) τα παιχνίδια του πρωταθλήματος (Serie A). Η ανησυχία όμως μεγαλώνει, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, βρίσκεται σε επαφές με την αντίστοιχη ιταλική, καθώς το ενδεχόμενο να γίνει το ματς χωρίς κόσμο είναι πολύ πιθανό.

Χωρίς θεατές το σόου του Armani στο Μιλάνο
Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και την μόδα. Το σόου του Armani στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Milan Fashion Week πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και την επίδειξη μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς μόνο μέσα από το Facebook του οίκου μόδα μέσω live streaming. «Η επίδειξη μόδας θα κινηματογραφηθεί σε ένα άδειο θέατρο, χωρίς εκπροσώπους του Τύπου και αγοραστές», ανέφερε ο οίκος.

Ταξίδια
Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Όσο αφορά την Ελλάδα κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Κλειστά μουσεία, αξιοθέατα και χώροι διασκέδασης
Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από τη Δευτέρα σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης. Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη. Στο Μιλάνο, θα μείνουν επίσης προσωρινά κλειστά clubs και μαγαζιά τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος κόσμου. Την ίδια στιγμή, η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.



Όσο αφορά την Ιταλία, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Παράλληλα, με σχεδόν 78.000 περιστατικά του Covid-19 επιβεβαιωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικοί λένε ότι η κατάσταση σύντομα θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS