ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κοντίδης: ''Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη θετική ενέργεια''

 

Στην Κύπρο βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (12/08) ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Laser της Ιστιοπλοΐας, Παύλος Κοντίδης. «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τα μηνύματα που μου έστελνε και μου στέλνει ακόμα. Η θετική ενέργεια που στέλνουν είναι απίστευτη. Με βοηθάει και με σπρώχνει να βγάζω όχι μόνο το 100% μου, αλλά το 1000% του Παύλου. Δεν μπορώ παρά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 28χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που εμφανίστηκε στη Λάρνακα φορώντας το χρυσό μετάλλιο και κρατώντας την πλακέτα που αναγράφει τα ονόματα όλων των παγκόσμιων πρωταθλητών. «Ήθελα μια πλακέτα που να γράφει το όνομά μου» είπε και εξήγησε: «ο τελευταίος πρωταθλητής που αναγράφεται στην πλακέτα είναι εκείνος της προηγούμενης χρονιάς. Οπότε έχοντας κερδίσει τον τίτλο για δύο σερί χρόνια, φέτος γράφει το όνομά μου λόγω της περσινής κατάκτησης» σημείωσε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν πανευτυχείς η μητέρα του και τα αδέλφια του, συγγενείς, φίλοι αλλά και πολλά μέλη και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Μαζί του στη Δανία βρίσκονται η πατέρας του και η κοπέλα του.

«Πείσμωσα περισσότερο…»

«Η κραυγή και γροθιά στον τερματισμό τα λέει όλα. Δείχνει πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο αγώνας για εμένα. Είμαι πανευτυχής, υπερήφανος και συγκινημένος. Η κούρσα μεταλλίων ήταν ξεχωριστή και θα βρίσκεται πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Μόνο τέσσερις βαθμοί με χώριζαν από το δεύτερο. Ήταν σαν επανάληψη της κούρσας μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αλλά με τα δεδομένα υπέρ μου. Ήταν και δύσκολες οι καιρικές συνθήκες, οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί, εναλλάσσονταν συνεχώς διότι φυσούσε από τη ξηρά. Ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τον Αυστραλό πίσω, αλλά τα κατάφερα. Σε μια στιγμή αυτός είχε αυτός το χρυσό, αλλά εκεί πείσμωσα περισσότερο, δεν έχασα τη ψυχραιμία μου, έμεινα συγκεντρωμένος, πάλεψα μέχρι το τέλος με κάθε κύμα και κάθε αλλαγή του ανέμου και κατάφερα να τερματίσω ακριβώς πίσω του, που ήταν αρκετό για το χρυσό. To ότι είχα σίγουρο το αργυρό με άφησε να συγκεντρωθώ σε έναν αντίπαλο. Είναι διαφορετική τακτική. Είχαμε προετοιμαστεί για το match race, όπως λέγεται στην ιστιοπλοΐα, και κατάφερα να κάνω αυτό που έπρεπε» εξηγεί ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Επισημάνθηκε από δημοσιογράφο πως ενώ στην κούρσα μεταλλίων ήταν αξύριστος, στην απονομή εμφανίστηκε ξυρισμένος. «Πριν πάω για την κούρσα έβαλα τη ξυριστική στην τσάντα. Είχα πει ότι αν ήμουν δεύτερος δεν θα ξυριστώ, αν είμαι πρώτος θα ξυριζόμουν!».

Σε ερώτηση για τη συνέχεια ανέφερε: «Η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Στο τέλος Αυγούστου θα πάω στην Ιαπωνία για μια… δεύτερη γεύση από τα Ολυμπιακά νερά (σ.σ. η πρώτη ήταν πέρσι), ενώ θα γίνει εκεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο με το οποίο ξεκινάει η σεζόν 2018-19, στα μέσα Σεπτεμβρίου» και προσθέτει: «σφράγισα με τον καλύτερο τρόπο το εισιτήριο για Ιαπωνία. Τα επόμενα δύο χρόνια θα προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ, με όλες μου τις δυνάμεις, για να είμαι πανέτοιμος στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Όνειρο μου είναι να ανέβω στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι καθημερινά θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Κάθε μέρα στην προπόνηση και σε κάθε αγώνα θα δίνω ότι έχω και δεν έχω».

Δεν παρέλειψε επίσης να μιλήσει για αυτούς που είναι δίπλα του. «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τον προπονητή και όλη την προπονητική ομάδα που δουλεύει γύρω μου, την κοπέλα μου και σίγουρα τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Και τους χορηγούς μου, που είναι δίπλα μου και στα πάνω και κυρίως στα κάτω. Δεν είναι άλλοι από την ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο Ίδρυμα, την RCB Bank και την Πετρολίνα, καθώς και τους υποστηρικτές μου Easy Group of Brands, Stelios Foundation και Vita Group».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, είπε πως «τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Πρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι και να βελτιώνομαι διότι όταν είσαι στην κορυφή όλοι θέλουν να σε φτάσουν και ‘γω πρέπει να βρίσκω κίνητρο και στόχους για να ξεπερνώ τον εαυτό μου. Μετά την περσινή νίκη στο Σπλιτ, όλοι έβλεπαν στο πρόσωπο μου τον παγκόσμιο πρωταθλητή που ήθελαν να ξεπεράσουν».

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X