ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Κλείνει παμπ, μπαρ και εστιατόρια από τις 22:00 ο Boris Johnson

Σύσταση προς τους πολίτες να επιστρέψουν στην εργασία από το σπίτι θα απευθύνει μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, στο πλαίσιο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Παμπ, μπαρ και εστιατόρια στην Αγγλία θα είναι υποχρεωμένα να κλείνουν στις 10 τη νύχτα από την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός, καθώς την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, οι αρχές της χώρας κατέγραψαν 4.368 νέα κρούσματα. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μαΐου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφηκαν 4.368 νέα κρούσματα

Τα μέτρα ακολουθούν την αναβάθμιση του συναγερμού για την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 4, που σημαίνει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν εκθετική αύξηση. Δε προβλέπεται, ωστόσο, κάποιο καθολικό «lockdown», τουλάχιστον για την ώρα, παρά τις εικασίες των τελευταίων ημερών.

«Ένα από τα μέτρα στα οποία θα δοθεί έμφαση είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να εργαστούν από το σπίτι εφόσον αυτό είναι δυνατό» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Michael Gove μιλώντας στο BBC. Ο ίδιος σημείωσε πως η βρετανική κυβέρνηση «πρέπει να αναλάβει δράση» καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξάνεται.

Ο Βρετανός υπουργός προϊδέασε και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ανέφερε πάντως πως τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. «Προσπαθούμε να επιτύχουμε μια ισορροπία. Τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Θέλουμε τους χώρους εργασίας όπου οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται στα εργοστάσια ή σε καταστήματα για να κάνουν τη δουλειά τους, να παραμείνουν ανοιχτοί με ασφαλή τρόπο» είπε.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε πως «ο ιός εξαπλώνεται» προειδοποιώντας πως η χώρα βρίσκεται «σε οριακό σημείο». Aπό την πλευρά του ο Patrick Vallance, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης επεσήμανε πως τα νέα κρούσματα στη χώρα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Όπως είπε, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «200 θανάτους ημερησίως ή περισσότερους στα μέσα Νοεμβρίου».

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης σερ Patrick Vallance ότι αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός διασποράς του ιού η χώρα θα είναι αντιμέτωπη με 50.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Λονδίνου Sadiq Khan πρότεινε 15 περιοριστικά μέτρα για να συγκρατηθεί η διασπορά του ιού στην πρωτεύουσα. Περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας στις παμπ, κλείσιμό τους στις 10 τη νύχτα και περισσότερη εργασία από το σπίτι.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση