ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Kim Yo Jong, η μυστηριώδης αδελφή και πιθανή διάδοχος του Kim Jong-un

Η αδερφή του Kim-Jong Un, περιγράφεται ως ακόμα πιο αδίστακτη

Δέσποινα Άσπρου

Με τις φήμες που θέλουν τον Kim Jong- Un να έχει πεθάνει ή να βρίσκεται σε κόμα και παρά τις δηλώσεις της Σεούλ πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι αρκετά δύσκολα για την χώρα, μιας και καμία εμφάνισή του δεν έχει πραγματοποιηθεί. Με αφορμή τα όσα γίνονται, το όνομα της αδερφής του Kim Yo Jong πρωταγωνιστεί παντού και όλοι κάνουν λόγο, ότι σύντομα η ίδια θα αναλάβει την θέση και τα καθήκοντά του. Ποια όμως είναι η μυστηριώδης αδερφή του Kim Jong Un;

Πριν όμως δούμε ποια είναι η Kim Yo Jong, αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2011 ο Kim Jong-un είναι ο αδιαμφισβήτητος ανώτατος ηγέτης της Βορείου Κορέας και από το 2012 εργάζεται ως αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της χώρας.Γιος του ηγέτη Kim Jong-il και εγγονός του Kim Il-sung - ιδρυτή και υγέτη της Βόρειας Κορέας. Από την στιγμή όμως που ο ίδιος είναι άφαντος, το πρόσωπο που συγκεντρώνει σήμερα τις περισσότερες πιθανότητες διαδοχής του είναι η αδερφή του Kim Yo Jong - παρά το ότι πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να επιτραπεί σε μια γυναίκα να αναλάβει την ηγεσία της Βορείου Κορέας.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα της Kim κάνουν λόγο για μια γυναίκα με πάρα πολλές γνώσεις αλλά και σκληρή, όπως όλη η οικογένειά της. Η ίδια, από το 2018 που εκπροσώπησε τον Kim στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, απέκτησε κυρίαρχη θέση στο κυβερνών κόμμα και λέγεται πως είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την πολύ προσεκτικά δομημένη δημόσια εικόνα του αδερφού της. 

 Αν και η Kim είναι ένα από τα πολλά παιδιά του εκλιπόντος Kim Jong-il και η μάλλον αγαπημένη αδερφή του Kim Jong-Un, η ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ξένα ΜΜΕ, πριν να διαρρεύσει μια φωτογραφία της από την κηδεία του πατέρα της το 2011, δεν ήξερε κανένας την ύπαρξή της. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, οι πληροφορίες για εκείνη ήταν ελάχιστες - μέχρι τουλάχιστον την απόφασή της να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το γεγονός εκείνο και έπειτα, η ίδια, και πάλι, επέλεξε ελάχιστες εμφανίσεις. Η επόμενη δημόσια εμφάνισή της που συζητήθηκε ήρθε τον Φεβρουάριο του 2019 όταν βρέθηκε δίπλα στον ισχυρό αδερφό της σε Σύνοδο της Βορείου Κορέας -ΗΠΑ.

Γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1987 και μεγάλωσε στην Πιονγκγιάνγκ. Πιστεύεται πως όταν ήταν στο δημοτικό, φοίτησε για τέσσερα χρόνια σε σχολείο της Ελβετίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, η Kim στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του 1996 και του 2000, έχει ενασχοληθεί και με το μπαλέτο και φέρεται να έχει τελειώσει σπουδές πληροφορικής στο Kim Il-sung University της Pyongyang. Σήμερα, η 32χρονη είναι παντρεμένη με τον Choe Song -γιο ισχυρής οικογένειας και μαζί έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

Ψάχνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, είναι σχεδόν ανέφικτο να βρούμε - καθώς η ίδια παλεύει με κάθε τρόπο να κρατηθεί στην σκιά. Τον περασμένο μήνα, πάντως, φέρεται να έκανε την πρώτη της δήλωση χαρακτηρίζοντας την Βόρεια Κορέα «φοβισμένο σκυλί που γαβγίζει».

Όπως αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ, αν και η διαδοχή της Kim είναι επικρατέστερη, αναμένεται μια μεταβατική περίοδος μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η νέα ηγέτιδα, αφού στην χώρα διαιωνίζεται έντονα ο μύθος πως ο ιδρυτής του καθεστώτος, Kim Il-sung (1912-1994), είναι η προσωποποίηση του Θεού, και πως οι απόγονοί του έχουν το θεϊκό χρίσμα-αίμα. Και αν αρκετοί νομίζουν πως όταν και εφόσον η Kim αναλάβει, τα πράγματα στην Βόρεα Κορέα θα γίνουν πιο ήπια, οι ειδικοί τους διαψεύδουν λέγοντας πως αν τελικά αναλάβει την ηγεσία της Β. Κορέας, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μία ακόμη πιο αυστηρή πολιτική γραμμή από τον αδερφό της για να δείξει τη δύναμη της.

 
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kim Yo-Jong 김요정 (@kim_yo_jong_official) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kim Yo-Jong 김요정 (@kim_yo_jong_official) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kim Yo-Jong 김요정 (@kim_yo_jong_official) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση