ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Κι όμως, o Trump εξακολουθεί να μην έχει αναγνωρίσει το οδυνηρό για τον ίδιο αποτέλεσμα

Τα «φάλτσα» Trump συνεχίζονται

Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump άφησε ακέφαλη μία από τις υπηρεσίες που προστατεύουν τις κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ από ηλεκτρονικές επιθέσεις, επειδή ο επικεφαλής της, Κρίστοφερ Κρεμπς, δήλωσε ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν «οι ασφαλέστερες στην ιστορία των ΗΠΑ». Ο απερχόμενος πρόεδρος εξακολουθεί να μην έχει αναγνωρίσει το οδυνηρό για τον ίδιο αποτέλεσμα των εκλογών και συνεχίζει τις νομικές προσφυγές σε κρίσιμες πολιτείες, χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Η υπηρεσία για την Κυβερνοασφάλεια και την Ασφάλεια των Υποδομών (CISA) δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Trump το 2018 με διευθυντή τον Κρεμπς. Η υπηρεσία διαθέτει μεταξύ άλλων «κέντρο φημών» το οποίο διαψεύδει συστηματικά θεωρίες που δεν μπορούν να τεκμηριωθούν και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν βάση για κακόβουλες επιθέσεις σε εκλογικές μάχες. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ψήφοι διαγράφηκαν, χάθηκαν, άλλαξαν ή επηρεάστηκαν με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Κρεμπς, την ώρα που ο Trump στέλνει σωρηδόν μηνύματα με τα οποία ισχυρίζεται ότι κέρδισε, ότι υπήρξε νοθεία, ότι ψήφισαν περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους κ.λπ. Το ερώτημα είναι αν η αποπομπή του Κρεμπς και δύο άλλων διευθυντικών στελεχών της υπηρεσίας είχε απλώς εκδικητικό χαρακτήρα ή αν αποτελεί μέρος κάποιου σχεδίου που θα ανοίξει «κερκόπορτα» ψηφιακών επιθέσεων. «Η κίνηση του Trump μπορεί να θέσει εμπόδια στις προσπάθειες να αποτραπούν κακόβουλες επιθέσεις από το εξωτερικό, καθώς συνεχίζονται οι ανακαταμετρήσεις, οι έλεγχοι και οι πιστοποιήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα», σημείωσε η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ».

Ο Trump έχασε ακόμη μία από αυτές τις μάχες οπισθοφυλακής, χθες, στο Μίσιγκαν, καθώς η εκλογική επιτροπή της πολιτείας αποφάσισε να πιστοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τις αρχικές ενστάσεις δύο Ρεπουμπλικανών μελών, τα οποία ήθελαν να αφήσουν εκτός πιστοποίησης την κατοικούμενη από ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος εκλογική περιφέρεια του Ντιτρόιτ. Ο Trump επανήλθε ζητώντας νέα καταμέτρηση των ψήφων σε δύο εκλογικές περιφέρειες του γειτονικού Ουισκόνσιν, μεταβιβάζοντας στις Αρχές της πολιτείας τα 3 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για τη διαδικασία αυτή. Δεν υπάρχουν καταγγελίες για συγκεκριμένες παρατυπίες στο Ουισκόνσιν, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ανακαταμέτρηση εξυπηρετεί τον στόχο της καθυστέρησης της πιστοποίησης των αποτελεσμάτων.

Αναλυτές εικάζουν ότι το σχέδιο του Trump είναι να δημιουργήσει τόση σύγχυση και να σπείρει τόσες αμφιβολίες για τη νίκη του Joe Biden ώστε να επιχειρήσει με πραξικοπηματικό τρόπο να ζητήσει από κάποια τοπικά Κοινοβούλια να ορίσουν διαφορετικούς εκλέκτορες από αυτούς που όρισε ο αμερικανικός λαός διά της ψήφου του. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες αμφισβήτησης έχουν πείσει μόνο δικούς του ψηφοφόρους και μάλιστα όχι όλους.

Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση του Πενταγώνου περί απόσυρσης χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ και το Αφγανιστάν έως τις 15 Ιανουαρίου προξένησε ανησυχία μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ. «Μας ανησυχούν ιδιαιτέρως οι επιπτώσεις της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην εξέλιξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση