ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν μαύρη φούστα με cowboy boots και άσπρο τοπ
 

Κι όμως, ο LeBron James ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές στις ΗΠΑ

H λίστα των διασήμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις αμερικανικές εκλογές 2020

Οι Tom Hanks, Dwayne Johnson, Orpah Winfrey και LeBron James  έχουν τις πιο αξιόπιστες απόψεις για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ. Ο σταρ του ΝΒΑ, LeBron James  θεωρείται ότι έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό, αλλά και τους ψηφοφόρους της Gen Z,σχετικά με την ανάγκη συμμετοχής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές καθώς και ότι έχει τις πιο αξιόπιστες απόψεις μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων.
 
Η έρευνα που εξετάζει τη διασύνδεση ψυχαγωγίας, επιρροής και πολιτικής πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ διενεργήθηκε από τις Whitman Insight Strategies και MRC Data σε συνεργασία με τη DISQO. Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 8 έως τις 13 Οκτωβρίου συμμετείχαν 1.103 πιθανοί ψηφοφόροι (48% άνδρες, 52% γυναίκες) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τις 8 έως τις 13 Οκτωβρίου.
 
Η νέα έρευνα διεξήχθη σε μια περίοδο διχασμού στις ΗΠΑ, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οι εκλεγμένοι ηγέτες παλεύουν με την πανδημία και τα αιτήματα για φυλετική και κοινωνική δικαιοσύνη με φόντο έναν θερμό εκλογικό κύκλο. Ερχεται επίσης εν μέσω ευρέως διαδεδομένων, αν όχι πρωτοφανών πρωτοβουλιών, διάσημων που γνωστοποιούν ποιον στηρίζουν στις εκλογές. Οι ερευνητές των Whitman και MRC Data ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να προσδιορίσουν ποιων προσωπικοτήτων τη γνώμη εμπιστεύονται περισσότερο, καθώς και να αναφέρουν σε ποια τα ζητήματα θα ήθελαν να αναφέρονται οι διασημότητες, όπως η COVID-19, η φυλετική δικαιοσύνη, η υγειονομική περίθαλψη, η αλλαγή του κλίματος, τα δικαιώματα των γυναικών, η ισότητα εισοδήματος και η ισότητα της LGBTQ κοινότητας.
 
Συνολικά, το 12% των ψηφοφόρων ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του ψυχαγωγικού τομέα ή ένας αθλητής επηρέασε τη σκέψη τους σχετικά με τις εκλογές. Η επιρροή είναι υψηλότερη μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων (28%), των Ισπανών / Λατίνων ψηφοφόρων (20%), της LGBTQ κοινότητας (17%) και των Gen Z και illennials (17% κάθε ηλικιακή ομάδα).
 
Οσον αφορά τους ψηφοφόρους κομμάτων, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο από αθλητές ή εκπροσώπους του ψυχαγωγικού τομέα σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους με ποσοστά 17% και 9% αντίστοιχα. Από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους γενικά, το 36% είπε ότι ο LeBron James  έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους πολίτες σχετικά με τις εκλογές. Η Taylor Swift ήρθε δεύτερη με το 13% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν. Ακολουθούν οι Orpah Winfrey με 9%, ο Dwayne Johnson με 6%, οι Cardi B., Beyonce και Colin Kaepernick. Ο LeBron James  (σε ποσοστό 22%), η Taylor Swift (18%), οι Beyonce και Cardi B (8%) όλοι επηρέασαν τους ψηφοφόρους της Gen Z. Η θετική επιρροή που άσκησε η Swift στους ψηφοφόρους έρχεται κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός χρησιμοποιεί με συνέπεια την επιρροή που ασκεί (87,3 εκατ. ακόλουθους στο Twitter) για να μιλήσει για πολιτικά ζητήματα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η προσωπικότητα της οποίας την άποψη εμπιστεύονται περισσότερο για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα στην Αμερική, ο Τομ Χανκς ήρθε πρώτος μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των ηλικιών με ποσοστό 49%. Τον ακολουθεί στενά ο Τζόνσον με 45%, η Winfrey με 38% και ο James με το 32%. Τα ποσοστά είναι περίπου ίδια όταν απαντούν οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, η Winfrey είναι στην πρώτη θέση με 55%, ακολουθούμενη από τους Hanks με 53%, Johnson με 47% και James με 44%. Οι ψηφοφόροι της Gen Z απαντώντας στην ίδια ερώτηση δηλώνουν ότι θεωρούν την τραγουδίστρια - ηθοποιό Zendaya την προσωπικότητα με τις πιο αξιόπιστες απόψεις με 59% και ακολουθούν η Beyonce με 56%, ο Johnson με 51%, ο James με 43%, η Winfrey με 40% και ο John Legend με 40%. Οι μαύροι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον LeBron James σε ποσοστό 67%, τη Winfrey σε ποσοστό 55%, τον Kaepernick σε ποσοστό 54% και τον Legend σε ποσοστό 53%.
 
Οι ψηφοφόροι της LGBTQ κοινότητας θεωρούν πιο αξιόπιστες τις απόψεις της Lady Gaga (45%) και ακολουθούν οι Winfrey (43%), Τζόνσον (37%) και Beyonce (36 %). Ο LeBron James δήλωσε ότι η προσέλκυση των Μαύρων ψηφοφόρων ήταν ο κύριος στόχος του όσο πλησιάζει η εκλογική μάχη. Σε άρθρο των New York Times, ο σούπερ σταρ των Los Angeles Lakers είπε ότι θα επικεντρωθεί στην οργάνωση για τα δικαιώματα ψήφου More Than a Vote για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού στις κάλπες. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι θαυμαστές συγκεκριμένων καλλιτεχνών ενέκριναν τις ομιλίες τους για το θέμα των εκλογών: Lizzo (74%), Cardi B (73%), Billie Eilish (70%), Beyonce (67%) και Ariana Grande (63%). Η πρόωρη προσέλευση του Leonardo DiCaprio στις κάλπες και η σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκε το πιο "εντυπωσιακό" για τους οπαδούς περιεχόμενο που σχετίζεται με τις εκλογές. Εντύπωση προκάλεσαν και αντίστοιχες αναρτήσεις των Beyonce, Dwayne Johnson, Kerry Washington και LeBron James. Η πρόωρη ψηφοφορία από τη Beyonce την 1η Οκτωβρίου και η ανάρτηση στο Instagram που μοιράστηκε με τα 155 εκατομμύρια ακόλουθούς της αποδείχτηκε η πιο επιδραστική μεταξύ των ψηφοφόρων της Gen Z με το 80% να απαντά ότι ενθαρρύνθηκαν να ψηφίσουν. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης ποιος "πράττει το σωστό" σε θέματα όπως η συμμετοχή στις εκλογές, η COVID-19, η φυλετική δικαιοσύνη και η αλλαγή του κλίματος. Σε κάθε κατηγορία, ο Joe Biden είναι στην κορυφή και ακολουθείται στενά από διασημότητες σε κάθε κατηγορία εκτός από την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση