ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κι όμως, η σφαλιάρα του Will Smith δεν ήταν το μόνο απρόσμενο γεγονός στην ιστορία των Όσκαρ

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου μοιράζει χρυσά αγαλματίδια, εδώ και 94 χρόνια. Σε όλα αυτά τα χρόνια, εννοείται ότι δεν έλειψαν οι επικές γκάφες, τα λάθη και τα απρόσμενα συμβάντα που σημάδεψαν με έναν διαφορετικό τρόπο τον κινηματογραφικό θεσμό.

Θυμόμαστε 10+2 ευτράπελα που έχουν συμβεί κατά καιρούς στις απονομές των βραβείων Όσκαρ, αρχίζοντας με το πιο πρόσφατο.

1. 2022 WILL SMITH –CHRIS ROCK «Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ»

Επεισοδιακή ήταν η 94η τελετή των Βραβείων Όσκαρ, καθώς ο Γουίλ Σμιθ έριξε σφαλιάρα στον Κρις Ροκ, ο οποίος έκανε ένα ατυχές αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ, συζύγου του οσκαρικού ηθοποιού, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

2. 2017 «ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ»

Το 2017, ο Γουόρεν Μπίτι και η Φαίη Ντάναγουεϊ ανέβηκαν στη σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσουν τον νικητή στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, ανακοινώνοντας το “La La Land”. Στη σκηνή έσπευσε ο παραγωγός της ταινίας, διορθώνοντας τους παρουσιαστές που κρατούσαν λανθασμένες κάρτες, αφού το βραβείο έπρεπε να δοθεί στο “Μοonlight”.

Αποτέλεσμα: Στη σκηνή επικράτησε συνωστισμός, πανικός, σύγχυση, αλλά και απογοήτευση από την ομάδα του La la Land.

Την ίδια χρονιά, η παραγωγή ζητά ξανά συγνώμη. Στο βίντεο In Memoriam, όπου περνούν όλοι όσοι έφυγαν από τη ζωή την περασμένη χρονιά, μια φωτογραφία της παραγωγού Jan Chapman φάνηκε στην οθόνη, η οποία ωστόσο ήταν και είναι ακόμα ολοζώντανη!

3. 2014 ΤΡΑΒΟΛΤΑ VS ΜΕΝΖΕΛ

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, Τζον Τραβόλτα, φώναξε με άλλο όνομα την τραγουδίστρια Ιντίνα Μένζελ στη σκηνή των Όσκαρ, για να ερμηνεύσει το τραγούδι “Let it go” από την ταινία “Frozen”. Μπέρδεψε τα λόγια του και την αποκάλεσε… Αντέλ Νταζίμ!

Το περιστατικό έγινε αμέσως viral στα social media, ενώ τότε γεννήθηκε ο όρος “Travoltify”, που σημαίνει να αλλάζεις εντελώς το όνομα κάποιου, είτε κατά λάθος είτε επίτηδες. Την επόμενη χρονιά, η καλλιτέχνης πήρε την εκδίκησή της, καλώντας στη σκηνή τον Τραβόλτα, ως «τον αγαπημένο της φίλο Γκλομ Γκαζίνγκο»!

4. 2014 ΟΙ ΠΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΗ ΣΕΛΦΙ

Η Έλεν Ντετζένερις σπάει το… οσκαρικό πρωτόκολλο με πίτσες, κερνώντας τους καλεσμένους και βγάζοντας την πιο ICONIC selfie όλων των εποχών. Πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτοι σταρ: από τον Τζουντ Λο και την Τζούλια Ρόμπερτς, μέχρι και την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ. Το μακρύ «χέρι» ήταν του Μπράντλεϊ Κούπερ και το αποτέλεσμα ήταν το πιο δημοφιλές tweet όλων των εποχών, με εκατοντάδες χιλιάδες retweets.

5. 2013 – 2014 Η ΑΔΕΞΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ

Τον τίτλο της πιο αδέξιας σούπερ σταρ έχει η πανέμορφη Τζένιφερ Λόρενς. Το 2013, όταν κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, η ηθοποιός σκόνταψε σε παγκόσμια μετάδοση πάνω στο φόρεμά της και έπεσε κάτω. Την επόμενη χρονιά, σκόνταψε και έπεσε στο κόκκινο χαλί. Και στις δύο περιπτώσεις αντιμετώπισε με περίσσιο χιούμορ και αξιοπρέπεια την τούμπα.

6. 2003 ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Το 2003, o Άντριεν Μπρόντι κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για τον «Πιανίστα» και σόκαρε τους πάντες, όταν έδωσε ένα παθιασμένο φιλί διαρκείας στη Χάλι Μπέρι που του έδωσε το βραβείο. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια αξέχαστη στιγμή των Όσκαρ. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Χάλι Μπέρι αποκάλυψε ότι το φιλί τους δεν ήταν προσχεδιασμένο και πως ξαφνιάστηκε και η ίδια, όπως και οι θεατές.

7. 2003 ΤΑ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΜΟΥΡ

Συνήθως στα Όσκαρ δεν υπάρχουν αποδοκιμασίες. Ο Μάικλ Μουρ κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο, παραλαμβάνοντας το βραβείο του για το “Bowling for Columbine”, όταν καταφέρθηκε εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στην αίθουσα ξέσπασαν αποδοκιμασίες και στη συνέχεια ένα κύμα ζητωκραυγών, οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τις αποδοκιμασίες να δυναμώσουν.

8. 1999 Ο «ΦΟΒΕΡΟΣ» ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΕΝΙΝΙ

Αυθεντικός και συγκινητικά αστείος ο Ρομπέρτο Μπενίνι πήδηξε πάνω από τις μπροστινές σειρές καθισμάτων, προκειμένου να φτάσει στη σκηνή και να πάρει το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την αγαπημένη ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία».

9. 1992 Ο ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΤΖΑΚ CrossFit hero

Κανείς δεν έχει δεχτεί ποτέ βραβείο όπως ο Jack Palance. Κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου δευτεραγωνιστή σε ηλικία 73 ετών για τον ρόλο του στην ταινία “City Slickers”, ανέβηκε στη σκηνή και μουρμούρισε: «Μπίλι Κρίσταλ; Αντέχω πιο πολύ από αυτόν», και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα για να δείξει στον κόσμο ότι ήταν ακόμα ικανός να κάνει πους απς με το ένα χέρι.

10. 1985 Ο ΛΟΡΕΝΣ ΟΛΙΒΙΕ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ

Ο κορυφαίος Λόρενς Ολίβιε βρέθηκε το 1985 στα βραβεία Όσκαρ για να παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, με το κοινό να τον καταχειροκροτεί όρθιο! Ο θρυλικός ηθοποιός αντί να ακολουθήσει όλη την τυπική διαδικασία και να ανακοινώσει τις υποψήφιες ταινίες που διεκδικούσαν το χρυσό αγαλματίδιο, άνοιξε κατευθείαν τον φάκελο και είπε απλώς «Αμαντέους», ανακοινώνοντας τον νικητή.

11. 1974 Ο ΓΥΜΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Και εκεί που η Elizabeth Taylor ήταν έτοιμη να ανεβεί στη σκηνή και να παρουσιάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ένα γυμνός άντρας μπήκε τρέχοντας στην αίθουσα των Όσκαρ. Ο ευπρεπής Άγγλος παρουσιαστής των Όσκαρ, David Niven, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του. Στη συνέχεια, η θρυλική «Λιζ» είπε πως είναι δύσκολο κανείς ν’ ακολουθεί κάτι τόσο αξιομνημόνευτο.

12. 1973 ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ Ο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ»

Στις 5 Μαρτίου του 1973, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έμελλε να γραφτεί στην ιστορία. Ο Μάρλον Μπράντο κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία «Ο Νονός», αλλά δεν δέχτηκε το βραβείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς των ΗΠΑ απεικονίζονταν στην κινηματογραφική βιομηχανία. Στη θέση του έστειλε την Ινδιάνα Πρόεδρο της Ένωσης Ιθαγενών Ηθοποιών. Όμως, δεν της επιτράπηκε να εκφωνήσει τον λόγο που είχε γράψει ο Μπράντο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X