ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ken Hughes: 10 βασικά συστατικά για μια υγιή σχέση

Στην παρουσίαση του Ken Hughes στο Digital Agenda Cyprus Summit.

newsroom must

Η αλήθεια είναι πως, ερχόμενοι από μια πανδημία, υπάρχουν βασικά στοιχεία σε όλες μας τις σχέσεις που πλέον εκτιμούμε περισσότερο από πριν. Σίγουρα περισσότερο από όσο τα εκτιμούσαμε πριν δύο χρόνια. Η σύνδεση, η αυθεντικότητα, η ειλικρίνια, η διαφάνεια και η δύναμη του να είσαι ευάλωτος είναι μερικά απ' αυτά και οι σχέσεις με την οικογένεια, με τους φίλους, ακόμα και με τον εαυτό μας έχουν αλλάξει, δέχονται νέες πιέσεις και η σημαντικότητα τους είναι πλέον, σχεδόν σε όλους, ξεκάθαρη. 

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, το λεγόμενο ''Relationship Marketing'' ήταν κάτι καινούργιο και καινοτόμο πίσω στα '80s. ''Θέλουμε να κτίσουμε σχέσεις με τους πελάτες αλλά προσφέρουμε καλύτερες συμφωνίες σε νέους πελάτες παρά στους ήδη υπάρχοντες πελάτες και το δικαιολογούμε δίνοντας όρους όπως 'στρατηγική απόκτησης πελατών''' λέει ο Ken Hughes μιλώντας στο Digital Agenda. 


Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Ken Hughes με τον Τάσο Τρύφωνος και τον, διευθυντής Digital και Loyalty της AEGEAN, Ηλία Μανδρούκα.

Είναι σημαντικό επίσης να χτίζονται καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες και για να γίνει αυτό πρέπει να αντλήσουμε επιρροές από προσωπικές σχέσεις. Πρέπει να σχεδιάζεται ένα μέλλον που θα ευνοεί και τους δύο και να υπάρχει κοινή γραμμή επικοινωνίας. ''Καμία σχέση δεν επιβιώνει αν οι δύο πλευρές δεν μπορούν να επικοινωνήσουν'', συμπληρώνει τονίζοντας πως η επικοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με όσα λες αλλά για τον ρόλο σου ως ακροατής. Ο πελάτης θα νιώσει εμπιστοσύνη μόνο αν δει πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. 

Στην ουσία, υπάρχουν 10 βασικά στοιχεία που συμβάλουν σε μια υγιή σχέση. 

1.H αγάπη και η αφοσίωση
2. Κοινός χρόνος
3. Oικειότητα
4. Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, πίστη
5. Αποτελεσματική επικοινωνία
6. Επίλυση διαφωνιών
7. Πράξεις καλοσύνης και υποστήριξης
8. Υπευθυνότητα για τη ζωή του καθενός
9. Προσωπικός χώρος
10. Χιούμορ

''Οι σχέσεις αποτυγχάνουν επειδή η αφοσίωση που αποζητούσε ο ένας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ή αποτυγχάνουν στην επικοινωνία ή την ένδειξη αγάπης''. Αυτό ισχύει και στις προσωπικές σχέσεις και στις επαγγελματικές. Τα 10 αυτά στοιχεία είναι σημαντικά για να επιτύχει μια σχέση. Δεν χρειάζεται να ισχύουν όλα πάντα. Τις περισσότερες φορές λειτουργείς με αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσύ πως ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση. Ο σκοπός είναι όχι μόνο να επιχειρήσεις μια σωστή σχέση, αλλά να αντιλαμβάνεται και ο άλλος πως γίνεται προσπάθεια για μια σωστή επικοινωνία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση